Áthajtott a biciklisen a kukásautóval Zsurkon, a helyszínen meghalt a férfi

Áthajtott a biciklisen a kukásautóval Zsurkon, a helyszínen meghalt a férfi
© Illusztráció: getty images
Zsurk, Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa a mai napon 1 év, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte P. L. vádlottat közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt, és 1 évre eltiltotta a „C” kategóriába tartozó gépjárművek vezetésétől.

A vádlottat korábban az elsőfokú bíróság felmentette az ellene közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vád alól.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. május 3-án délelőtt Zsurk községben közlekedett egy hulladékszállító tehergépkocsival, melynek hátsó részén állt két segítő személy. A jármű mellett az útpadkán haladt egy fiatal férfi kerékpárral, aki utolérve a teherautót, néhány szót váltott a jármű jobb oldalán tartózkodó férfival, aki a nevelőapja volt.

A vádlott ezt követően jobbra akart kanyarodni a járművel, és az autó nagy mérete miatt kanyarodás előtt az úttest bal széle felé húzódott. Eközben a fiatal kerékpáros a szemétszállító jármű alá került, és az autó a sértetten áthaladt, aki a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a KRESZ szabályait megszegve kanyarodáskor nem adott elsőbbséget az útpadkán egyenesen továbbhaladni szándékozó kerékpárosnak, és nem győződött meg kellőképpen arról, hogy a kanyarodást biztonságosan el tudja végezni.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, amely az ügyész nyilatkozatának hiányában még nem jogerős.

– Dr. Toma Attila sajtószóvivő –
hirdetés