Autó - Motor

2012.04.01. 14:26

Önjáró futóedző autót kínál a BMW (a dátumról elfeledkező briteknek)

London, 2012. április 1., vasárnap (MTI) - Önjáró futóedzővé átalakítható autót kínál a vasárnapi brit sajtót elöntő hirdetési kampányában a német BMW autógyár - legalábbis azoknak a briteknek, akik elfelejtettek rápillantani a naptárra.

London, 2012. április 1., vasárnap (MTI) - Önjáró futóedzővé átalakítható autót kínál a vasárnapi brit sajtót elöntő hirdetési kampányában a német BMW autógyár - legalábbis azoknak a briteknek, akik elfelejtettek rápillantani a naptárra.A fél újságoldalt megtöltő, színes fotókkal illusztrált hirdetések arról tájékoztatják az olvasót, hogy a cég - a londoni nyári olimpiai játékok hivatalos autóipari partnere - új technológiával kíván segíteni azon vásárlóinak, akik a közelgő olimpia alkalmából formába akarják hozni magukat.

A Running Coach (Futóedző) nevű extra felszerelés - széles látókörű kamerák révén - lehetővé teszi, hogy az autó önjáró módon, vezető nélkül, biztonságos távolságból kövesse kocogó gazdáját. Ha a tulajdonos fáradni kezdene és némi ösztönzésre van szüksége, a kocsi erről is gondoskodik, "integrált külső hangszórókon" keresztül kiáltva biztató szavakat. Abban az esetben, ha az akaraterővel van baj, és a kocsi gazdája vissza kívánna ülni a volán mögé, ezt a Lock Out Logistics (LOL) nevű technológia hivatott megakadályozni (lock out: ajtók lezárása), elősegítve, hogy a futóedző BMW tulajdonosa mindenképpen lefussa a kijelölt távot.

Azok, akik a LOL rövidítésről sem jöttek rá a hirdetés tartalma és a reklám közzétételének napja közötti összefüggésre, Alvin Alaffnak, a BMW "innovációs igazgatójának" email-címén - [email protected] - kérhetnek további tájékoztatást, de csak akkor, ha nem érzékelik az innovációs igazgató neve és az "I ll win a laugh" (szabad fordításban: most jól megnevettetem) angol kifejezés feltűnő kiejtésbeli hasonlóságát...

A későn kapcsoló brit vevőjelölteknek a BMW már korábbi április 1-jéken is kínált különleges, kizárólag erre a napra kifejlesztett modelleket. A cég néhány éve például arról számolt be, hogy beszédes szélvédővel ellátott járműveket készül forgalmazni Nagy-Britanniában, lehetővé téve a sokoldalú kommunikációt a külvilággal. A sofőrnek csak annyi a dolga, hogy hangosan kimondja, amit a közlekedés többi részvevőjével tudatni szeretne, és mondandóját a szélvédőbe ágyazott mikrorészecskék azonnal jól olvashatóan, hatalmas betűkkel kiírják az üvegfelületre...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!