Autó - Motor

2014.08.11. 18:29

Kovács Sanyi és az Opel Tigra

Beszélgetés, Kovács Sándor autóversenyzővel.

Beszélgetés, Kovács Sándor autóversenyzővel.

Hétvégén egy FRT futamon vettél részt a Vígh Racing Teammel egy Opel Tigra versenyautóval Kiskunlacházán.

- Egy hónappal ezelőtt életem nagy álma vált valóra, amikor bekerültem a Vígh Racing Team csapatába pilótaként. Előtte éveken keresztül hobbi szinten gokartoztam. Nagy tisztelője vagyok az autósportoknak. Úgy érzem, kevés embernek adatik meg, hogy bekerüljön egy profi csapatba. 2014. július 12-én volt az első versenyem az FRT-kupában. Ekkor egy Kupás Opel Astrával indultam. Nagyon élveztem és annyira megtetszett a versenyzés hogy "rabja lettem". A mostani versenyem volt a második augusztus 9-én, ahol a már az Opel Tigrával indultam.

Két szabadedzésre volt lehetőséged a négy mért kör előtt. Mennyire és mire volt ez elég számodra?

- A szabadedzésen barátkoztunk az autóval, kellett a két kör az ismerkedéshez, de a második körre egész megszoktam és a pályát is memorizáltam.

Következett a négy mért futam, és a nap is jól kinézett rátok. Hogy alakultak a futamaid?

- A csapattól nagyon sok jó tanácsot kaptam, amit sikerült megvalósítani, és körről-körre gyorsulni. A verseny végére ötödik lettem nem sokkal lemaradva a negyedik helyről. Az idő kedvezett a versenyhez.

Ha lehetne mi az, amit másképp tennél?

- Technikai sport révén nagyon fontos megtanulnom a pontos és gyors váltásokat, az ideális íveket, és a rövid féktávokat. Igyekszek egyre több tapasztalatot szerezni, hogy egyre eredményesebb legyek.

Legközelebb, hol, milyen versenyen indulsz?

- Legközelebbi versenyem a következő FRT Rallye lesz Szeptember 6-án. Már nagyon várom ezt a megmérettetést.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!