Autó - Motor

2018.03.21. 18:31

Közeleg a legnagyobb magyar autós show

Budapest - Tizenöt ország több mint ezer járműve és kétszáz kiállítója a Budapest Vásárcsarnokban.

Budapest - Tizenöt ország több mint ezer járműve és kétszáz kiállítója a Budapest Vásárcsarnokban.

Az AMTS, azaz az AutoMobil és Tuning Show Magyarország meghatározó autós és tuning rendezvé­nyének számít, ami az évek során több, nagy múltú kiállítás és show összefogásával jött létre.

Ezúttal március 23-tól 25-ig a Budapesti Vásárcsarnok pavilonjait és külterét tizenöt ország több mint ezer járművével és kétszáz kiállítójával tölti meg a szezonnyitó fesztivál – adrenalinnal fűtött programokkal és bemutatókkal megspékelve. Az AMTS tíz különálló rendezvényt foglal magába, amik egy helyen, egy időben, egyazon belépőjeggyel látogathatók.

Csábító játékok

– A 2006-os start óta ez már nem csak Magyarország, de a közép-európai régió legjelentősebb szezonnyitó autókiállítása és vására is a Hung­expón – közölte Szőke László szervező. – Az idén vadonatúj formában várjuk a látogatókat, a múlt, jelen és jövő autócsodáit még több élménnyel és látnivalóval mutatjuk be.

A kiállítások mellett látványos kültéri és színpadi programok, bemutatók, valamint játékok csábítják az autózás világa iránt érdeklődőket a legkisebbektől a legnagyobbakig, vagyis garantáltan kivételes szórakozást nyújtunk az egész család részére. Ismét egy autó lesz a fődíj az Automobil és Tuning Show-n, ami egyenesen az AMTS tuning garázsából gurul ki, és ez pedig egy átépített Audi TT Coupé lesz. A kaszni vonalait exkluzív német lökhárítók és légterelők egészítik ki, ültetett futómű, 18 colos felnik és peres abroncsok kerültek fel, gyönyörű új bőrözést, ütős hifi-installációt kapott a beltér, az autó színét pedig minőségi fóliázással varázsolták újjá.

A legfontosabb az, hogy minden átalakítás a közlekedésbiztonság maximális betartásával történt, amit a teljesen törvényes műszaki vizsga és a száz százalékig legális, forgalmi engedélybe bejegyzett módosítások is igazolnak. A szerencsés új tulajdonosa tehát teljes biztonsággal és nyugalommal közlekedhet vele az utakon.

Három napon át tart

A nyereményjátékban bárki részt vehet, aki teljes árú belépőjegyet vagy családi jegyet vásárol a rendezvényre.

Az Automobil és Tuning Show március 23–24-én 9–19 óráig, míg március 25-én 9–18 óráig tart nyitva.

- ÉKN -


Egyetlen belépővel megtekinthető az AutoMobil és Tuning Show ideje alatt

  • Carstyling.hu Tuning Show – hazánk legnagyobb autótuning showja
  • A Carstyling.hu Tuning Show nem csak hazánkban számít az ország legnagyobb átépített autós eseményének, de mára a nemzetközi tuning szféra is az év egyik jelentős szakmai és szórakoztató kiállításaként tartja számon.
  • Új autók kiállítása – szalonautók, márkaimportőrök és koncepciók bemutatkozása
  • A szalonautók kiállításán a gyártók legújabb modelljei mutatkoznak be, több új, itthon még nem látott exkluzív széria és tanulmányautó kíséretében.
  • EV-GreenTech – elektromos autó kiállítás és az elérhető kínálat bemutatkozása
  • A tavalyi sikeres debütálást követően, az AMTS ismét külön reprezentatív szakkiállításon vonultatja fel az új elektromos és plug-in hibrid modelleket, amelyek forradalmi változást hoznak a mobilitásban.
  • Classic Automobil Show
  • restaurált klasszikus autók, oldtimerek, veteránok
  • Magyarok a világ járműgyártásában – hazánk nagyjai az autó- és motoriparban
  • A kiállítás számos hírességgel, a tavalyihoz képest jelentősen kibővített területen, a szárazföldin túl a vízi és légi közlekedés számára alkotott találmányok és járműcsodák bemutatása mellett kerül megrendezésre.
  • Drift és gymkhana bajnokság – a látványos autósportok exkluzív versenye
  • Szakítva a hagyományokkal, az idén két, Magyarországon még soha nem látott drift megmérettetésre kerül sor a kültéri arénában, A szombati napon DriftShifters, vasárnap pedig Parking Battle Drift versenyágakban mérik össze tudásukat hazánk, valamint a környező országok legjobb pilótái, sokszáz lóerős autókkal.
  • Off-road show – minden, ami terep, épített, látványos pályán
  • Magyarországon első alkalommal kerül hivatalosan megrendezésre magyarok által átalakított és épített terepjáró autók széleskörű kiállítása, illetve akadályokkal tarkított off-road pályán történő felvonulása!
  • Hot Rod Show – döbbenetesen átépített veterán járművek kiállítása
  • A ’50 Brothers autós klub idén rendezi meg első alkalommal az AMTS keretein belül a Show For Real Cruisers rendezvényt, mellyel az itthon még kevésbé ismert hot rod és custom autó kultúrát szeretnék megismertetni.
  • Tuning találkozó és kiállítás – több száz magánépítő és klub bemutatkozása
  • Az AMTS hagyományosan ad otthont Magyarország legnagyobb tuning találkozójának, melyen több száz hazai, és az évek elteltével mind nagyobb számú külföldi tuning autó vesz részt.
  • Gyári Csúcsmodellek – exkluzív tárlat a márkák sportmodelljeiből
  • A sport- és luxusautó kiállításon a látogatók megismerhetik a high-end kategória képviselőit is.
  • SUV Zóna – szabadidőautó kiállítás és az elérhető kínálat bemutatkozása
  • A kiállítás a méltán népszerű sport- és szabadidő-autó kategóriát veszi alaposan górcső alá. Számos autógyártó kapcsolódó modelljének bemutatásával egyúttal felvonultatja a piacon aktuálisan elérhető kínálatot is.

  • Szubjektív

    Nem csak a Nobel- és az Oscar-díjasok sűrűjében lehet keresni és találni magyarokat, a világ járműgyártásában is kivették a tevékeny részüket honfitársaink. A vágyainak szárnyakat adó Galamb József a Ford T-modell megalkotójaként hívta fel magára a figyelmet, az egészen nagyot alkotó Csonka János készítette el az első honi motort, Bánki Donát pedig a karburátor feltalálójaként írta be a nevét aranybetűkkel a motorizált korszak históriás könyvébe. Manapság is számos világcég van az autógyártásban, ahol magyarok szorgoskodnak vezető beosztásban. Az AutoMobil és Tuning Show egyik erénye, hogy teret ad annak az izgalmas kiállításnak, ahol a politikától mentes Autós Nagykoalíció jóvoltából megelevenednek a régiségek és az újdonságok. Bár vészesen közeleg április 8-a, a voksolás napja, most nincs más választás: akiben buzog a vágy és az affinitás, mi több, ideje is engedi, lépjen rá a gázpedálra, és irány a Budapest Vásárcsarnok! A hely, ahová nyugodt szívvel viheti vásárra a bőrét az ember.

    - Ladányi Tóth Lajos -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!