szon-sportoldal

2016.09.12. 08:50

Nyírgyulaj - Már nem kistestvérként kezdenek

Nyírgyulaj - A Nyírgyulaj számára a legfontosabb cél a biztos bennmaradás az NB I-es futsalbajnokságban.

Nyírgyulaj - A Nyírgyulaj számára a legfontosabb cél a biztos bennmaradás az NB I-es futsalbajnokságban.

Magasan a léc. Az első nekifutásra ugyanis több, mint sikeresen vette az akadályt a Nyírgyulaj. Az élvonalbeli futsalcsapat újoncként mindjárt a felsőházi rájátszásba „dobbantott”, a végül megcsípett hatodik hely egyben ismételt kihívással egyenértékű. A nyírségiek a soros, számukra szeptember 12-én, a Szombathelyi Haladás elleni idegenbeli fellépéssel induló bajnoki idényben már nem játszhatják el a kistestvér szerepét, akit eleinte szimpatikus epizódistának tekintettek, majd idővel egyre komolyabban vettek a riválisok. Az aktuális évadban alighanem még inkább „rákészülnek” a Lovas-legénységre, amely viszont áll a feladat elé.

– Ha az előző bajnokságra azt mondtam hogy nehéz lesz, akkor az ideire ez hatványozottabban érvényes – fogalmazott Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője. – Igazából a Győr, mint címvédő kiemelkedik a mezőnyből, amivel nem hiszem, hogy újdonsággal szolgálok. A Haladás és a Dunaferr ismét egy másik kategóriát képvisel, utána jön a többi csapat amelyek közül bárki megverhet bárkit. A két feljutó közül a Ferencvárossal alighanem mindenképpen számolni kell, és a Bőny is több meglepetést szerezhet. Egyelőre nem szeretnék belemenni semmilyen jóslásba, a mi brigádunkat tartom annyira erősnek, hogy újra harcban legyünk a felsőházi rájátszásért, persze, a legfontosabb most is a biztos bennmaradás kiharcolása. Ehhez gyűjtögetni kell a pontokat. A hazai szereplésen feltétlenül javítani akarunk, mert az még egyszer nem nagyon fér bele, mint tavaly, hogy alig nyerünk otthon meccset.

Ami a játékoskeretben történt változásokat illeti: a korábbi oszlopos tag, Berecz Zsolt kiválása mellett ugyancsak távozott Kovács István és Kondás Kristóf. Mindketten az „osztálytárs” Berettyóújfaluhoz szerződtek, ugyanakkor éppen a hajdúsági egylettől érkezett Sántha János. A Nyírgyulaj megyei első osztályú futballcsapatának nyári szerzeményei, Gömze Antal, Orosz Dániel, valamint a kapus, Opre Rajmund szintén csatlakozik a futsal különítményhez, miként a helyi utánpótlásból kiemelt ifjú titán, Szabó Ádám.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!