Az aktív szépkorúak újabb sporttalálkozója

Akt.:
Nyíregyháza – A csütörtöki rendezvényre öt év alatt megduplázódott a résztvevők száma.

Nyolc sportág 14 versenyszámában, az előzetes nevezések alapján rekordot jelentő 710 versenyző vesz majd részt csütörtökön a Szépkorúak 5. nyíregyházi sporttalálkozóján – jelentették be a keddi sajtótájékoztatón a szervezők.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester azért tartja fontosnak a rendezvényt, mert a szépkorúak, vagyis az 55 év felettiek számára ezáltal is biztosított az aktív élet. Ehhez csatlakozva Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára azért is köszönetet mondott, hogy az eseménynek most is helyszínt adó Városi Stadion május elejétől október végéig minden csütörtökön nyitott a szépkorúak számára.

A rendező Nyíregyházi Sportcentrum nevében Dajka László főszervező azt emelte ki, hogy az öt év alatt megduplázódott a résztvevők száma, ami dicséri az idősek nyíregyházi aktivitását. Az asztalitenisz, az atlétika (azon belül 100 és 400 méteres síkfutás), a játékos sorverseny, a kislabdahajítás, a kosárlabda büntetődobás, a teke, a tenisz páros és az ultiversenyek helyezettjei éremdíjazásban részesülnek, a győztesek serleget vihetnek majd haza.
hirdetés