Az óriás gumikacsa után megérkezett a hatalmas fehér nyúl Kínába

Az óriás gumikacsa után megérkezett a hatalmas fehér nyúl Kínába
Az óriás gumikacsa után megérkezett a hatalmas fehér nyúl Kínába - © Fotó: Getty Images
Sanghaj, 2014. szeptember 4., csütörtök (MTI) – A tavaly hatalmas népszerűségnek örvendő, óriási sárga gumikacsa kitalálója egy hatalmas, fehér, a kínai kultúra ihlette nyúllal állt elő Tajvanon.

A 25 méter magas, vízálló papírból, fából és hungarocellből készített nyúllal a Tajpejhez közeli Taojüan megyében zajló tájművészeti fesztiválon ismerkedhetnek meg a látogatók.

A Holdnyúl nevet kapó állat alkotását az országszerte ismert, a Csang’o holdistennő történetét feldolgozó legenda ihlette, melyben a kalandos úton a Holdra kerülő istennő társává az égitesten élő nyúl válik. A kínai holdprogram névadása szintén a legendát veszi alapul, a jelenleg is a Holdon tartózkodó holdjáró a Jáde Nyúl nevet viseli, ahová őt a Csang’o-3 űrszonda juttatta el.

A Holdnyúl a 37 éves Florentijn Hofman holland művész legújabb alkotása, ő az, aki a tavaly Kínában hatalmas népszerűségnek örvendő, több városon át utazó gumikacsát is megálmodta. A Hongkongban, Tajvanon és a szárazföldi Kína több városában is felbukkanó alkotást milliók nézték meg, az az interneten kedvelt témává, a szuvenírboltokban legjobban fogyó termékké vált.

A Holdnyúl a kínai sajtó szerint hasonló népszerűségnek örvend majd, várhatóan több kínai városban is fel fog bukkanni.

– MTI –
hirdetés