Fatum-Nyíregyháza – Most minden torokra szükség van

Akt.:
A piros mezes nyíregyháziak hétfőn is megpróbálnak a csabaiak fölé nőni
A piros mezes nyíregyháziak hétfőn is megpróbálnak a csabaiak fölé nőni - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza a Békéscsaba elleni párharc mindent eldöntő mérkőzésére készül.

Hollósy László már az elődöntő első meccse előtt figyelmeztetett mindenkit, hogy a békéscsabaiak ellen az alapszakaszban és a Magyar Kupában aratott összesen öt győzelem ellenére nem szabad könnyű összecsapásokra számítani a bajnoki címvédő ellen. A párharc első meccsét aztán mégis 3:0-ra nyerte meg a Fatum, utána viszont a csabaiak is összekapták magukat, a második találkozót ők is lesimázták, a harmadik meccsen nagy izgalmak után diadalmaskodtak a nyíregyháziak és ismét megőrizték a pályaelőnyüket, legutóbb pedig a Békéscsaba két játszmában is nagyot fordított és egalizált.

Nagy a harci szellem

Hétfőn így vagy úgy, de lezárul az elődöntő, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párviadal utolsó mérkőzése 18 órakor kezdődik a Continental Arénában.

– Egyértelműen az volt a legfontosabb, hogy mentálisan felkészüljünk erre a mérkőzésre – vezette fel a találkozót Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Úgy gondolom, sikerült az előző mérkőzésen túllépni, azt látom a lányokon, hogy óriási bennük a harci szellem, nem hagyott komolyabb nyomot az a meccs. Maximálisan fel vagyunk készülve a hétfői csatára.

Taktikailag nem lehet ilyenkor már nagyot húzni, feltehetően az dönt, hogy melyik fél tudja jobban kezelni a nyomást. Mindkét együttes megmutatta már, hogy egy vereség után talpra tud állni, és egy-egy meccsen belül is nagy tartásról tettek tanúbizonyságot.

– Tíz mérkőzés után a két csapat gyakorlatilag kívülről-belülről ismeri egymást, a legfontosabb tényleg az, hogy mentálisan ki hogy tudja kezelni a helyzetet – folytatta a tréner.

Bíznak a csapatban

– Itthon játszunk, de ugyanúgy nyomás van a Békéscsabán is, hiszen nekik csak egy elfogadható eredmény létezik, a bajnoki cím. Nyilván mi is ezért dolgozunk – tette hozzá. – A szakmai stábbal teljesen bízunk a csapatunkban, látjuk a lányokon azt, hogy igenis fel vannak készülve az összecsapásra. Ezúton is szeretnénk kérni a szurkolókat, most minden torokra, minden kézre szükségünk van, oroszlánbarlangot kell kreálnunk, és olyan hangulatot kell közösen kialakítanunk, hogy ne születhessen más eredmény, csak az, hogy győzünk.

A klub akciót hirdet, egy belépőjeggyel vagy bérlettel két hazai szurkoló tekintheti meg a mérkőzést.

MKBaktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés