Sólymok, agarak, vívók, íjászok a vadásznapon

Trófeákban is gyönyörködhetnek majd a látogatók a vadásznapon
Trófeákban is gyönyörködhetnek majd a látogatók a vadásznapon - © Illusztráció: Vadászkamara
Baktalórántháza – Nagy hagyománya van Szabolcs-Szatmár-Beregben a megyei vadásznapnak, amelyet az idén Baktalórántházán rendez meg augusztus 25-én az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi szervezete és a Vadásztársaságok Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége.

Ifjú vadászok avatása

A vadásznap nemcsak a vadászok összetartozásáról szól, ez a rendezvény kiváló alkalom arra is, hogy közelebb kerüljenek a vadászok a civil társadalomhoz. Éppen ezért a Vadászkamara megyei szervezete is kiemelten kezeli ezt a programot, és igyekszik évről évre megújuló, széles rétegek érdeklődésére számot tartó műsorral kirukkolni.

A Nyírkércsi úton lévő tűzoltópályán 10 órakor kezdődik a hivatalos program. Vadászkürt jelzi az események elindítását, s felhangzik a Vadászhimnusz is. A megnyitó beszédek után felavatják az ifjú vadászokat, kitüntetéseket és rendőri jutalmakat adnak át.

Megismerkedhetünk a vadászhölgyekkel, s lesz istentisztelet is a vadásznapon. Az érdeklődőket több helyszínen várják majd a programok. A színpadon bemutatkoznak a vadászíjászok, a solymászok, a szablyavívók, műsort ad Pintér Timi, s majd itt fogják a főzőverseny eredményét is kihirdetni.

Lézeres lövészet

A sportpályán a sólymok, az agarak, a munkakutyák mutatják meg tudásukat. A filagóriában kiállítás, gyermekfoglalkoztató, lézeres lövészet és íjászat lesz.

Mindezek mellett színesíti még a programot szűcs és kosárfonó, könyvbemutató, vadászékszer és terepjáró-bemutató is.

– MML –Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés