Bálint remek ütésekkel nyitotta a szezont

Bálint az ausztriai verseny után Szlovákiába utazott
Bálint az ausztriai verseny után Szlovákiába utazott - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Az ifjú golfozó május elejétől már csak a versenyekre szeretne összpontosítani.

Két vasat tart tűzben Závaczki Bálint. Az ifjú nyíregyházi golfozó egyrészt magántanulóként az évzáró vizsgáira készül, másrészt elkezdte az idei versenyszezont, ami már önmagában véve is nagy kihívás, hiszen idei naptárában tizenkét országban hetven versenynap szerepel.

A tizennégy évesek között

Ráadásul az idén kategóriát váltott, és tizenhárom esztendősként az U14-es korosztályban szerepel.

A kategóriaváltás remekül indult, hiszen a korosztályos válogatott Závaczki Bálint az idei nyitóversenyen, a balatongyöröki találkozón a pálya hivatalos ütésszámánál egy ütéssel kevesebbel (-1) végzett az élen.

Aztán következett az országos junior sorozat nyitánya, amelyen szintén élen végzett korosztályában. Ez már ötödik esztendeje van így.

Határon túli pályákon

Április második felétől már a határon túl ütötte a labdát, szintén sikerrel. Az osztrák junior sorozta első állomásán, egy számára ismeretlen helyszínen indult Bálint. Az U14-es kategóriában harminchatan próbálkoztak a 6072 méteres pályán, Bálint a két nap összesítését a hetedik helyen zárta.

Ezt követően Szlovákia felé vette az irányt, annak a sorozatnak az első fordulóján indult, amelyet az előző két évben megnyert. Címvédőként úgy végzett az élen kategóriájában, hogy a hatvan indulóból a legjobb ütésszámot (75+3) produkálta.

Most tanulás!

A következő fellépés május elején a Magyar Kupa lesz, ám előbb a tanárok előtt szeretne a megszokott, kiváló módon bizonyítani, hogy azt követően már csak a versenyekre kelljen koncentrálnia.

KM-ML

Címkék: ,hirdetés