HAON Sziréna

2013.02.15. 11:21

Mennyi a bünti? 3,8 Millió. Nem baj, kicsengetem helyszínen!

Zsebből fizette ki a több milliós bírságot az a sofőr, akinek a járművében nagy mennyiségű cigarettát találtak pénzügyőrök Ártándon - adta hírül a NAV Észak- alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóosztálya.

Zsebből fizette ki a több milliós bírságot az a sofőr, akinek a járművében nagy mennyiségű cigarettát találtak pénzügyőrök Ártándon - adta hírül a NAV Észak- alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóosztálya.Tegnap éjszaka ellenőriztek egy moldáv honosságú autóbuszt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. A busz Csehországba szállított utasokat. A pénzügyőrök a busz tetőkárpitján friss szerelési nyomokat találtak, ezért úgy döntöttek, hogy az utasokat leszállítják és röntgennel átvilágítják a járművet tetőtől talpig. A megérzés jó volt, hiszen a röntgenvizsgálat megmutatta, hogy a jármű tetőszerkezetében lévő üregek tele vannak pakolva cigarettával.

Az üregekben közel 4 ezer doboz moldáv zárjegyes cigaretta volt elrejtve.

A NAV pénzügyőrei a több mint 3 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták és költségvetési csalás bűntette miatt indítottak eljárást a moldáv sofőr ellen.

Az eset érdekessége, hogy a kiszabott 3,8 millió forint bírságot az elkövető a helyszínen zsebből kifizette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!