Sport

2016.05.27. 10:51

"Olyan ez, mint a plasztikai műtét, kifelé szépen mutat, bizonyos dolgokat nem tud elfedni"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az Ibrány csak akkor lehet bajnok a hét végén, ha a Nagyecsed vereséget szenved.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az Ibrány csak akkor lehet bajnok a hét végén, ha a Nagyecsed vereséget szenved.

Egyszer csak az M4Sport ministábja beállított az Ibrány–Nagyhalász megyei első osztályú meccsre. Így az elmúlt vasárnap az egész ország - már, aki akarta - online közvetítésben leshette meg a Nagyecsed elleni szuper rangadónak titulált összecsapást. Amelyen elvérzett a házigazda, ekképpen a pezsgők a hűtőben maradtak, magyarán tovább tolódott a bajnokavatást. Na talán most! Az ibrányiak Tiszavasváriban lépnek fel, de győzelem esetén is csak akkor dáridózhatnak, ha a szívós, egyre közelebb férkőző Nagyecsed elhasal otthon a látványos sorozatot építő, zsinórban öt diadalnál tartó Sényővel szemben. Illetve, ha az Ibrány döntetlent ér el, miközben a szatmáriak zakóznak, szintén minden eldől. Ekkor a második pozíciót uraló Ádámszki-brigád a győzelmek számát tekintve már nem foghatja be az éllovast. Azonos eredménymutató mellett ugyanis eme kitétel rangsorol. Mindenesetre a listavezetőnek még három dobása (mérkőzése...) van, míg az ecsediek már csak két bevetést teljesítenek, azaz még mindig a két pont előnnyel rendelkező Gerliczki-legénység érezheti magát nyeregben.

Ugyancsak élcsapatok feszülnek egymásnak Nyírgyulajban, ahol a dobogóra ácsingózó csapatok csatáját játsszák. Márpedig a vendég Szakoly akár végleg keresztbe tehet a hazaiaknak, akár egy döntetlennel is.

Időközben Mándokon is zajlik az élet. Rövidült a keret létszáma, a huszonhárom gólt hintett Balás Gergely, miként a megyei, illetve a régió válogatott oszlopos tagja, Petru Costea ugyanis még az idény befejezése előtt szabaddá vált...

Alul is tisztul a kép. A Kemecse papíron kiesett, a Gyulaháza megkapaszkodása azon múlik, hogy a bajnok (jelen állás szerint ugyebár az Ibrány a favorit...) sikerrel szerepel-e az NB III-ba jutásért kiírt osztályozón.

Igen ám, de még bekavarhat más is. A Tiszakanyár például megszellőztette, hogy kiszáll a megye egyből, ami új helyzetet teremt. Szóval, történhetnek még itt érdekességek – és nem csupán a pályán...

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 29. forduló (kezdés: 17 ifi: 15)

Szombat

Mátészalkai MTK (7.)–Kemecse (15.)

Siska Attila, mátészalkai edző: – Mit is mondhatnék? Talán csak annyit, közönségünk joggal várja el, hogy hazai pályán kiszolgáljuk őket.

Resán Attila, kemecsei szakosztályvezető: – Mi már az esélytelenek nyugalmával játszunk, ugyanakkor éppen ezért szeretnénk bizonyítani, hogy igen is, megyei első osztályú csapat vagyunk!

Tiszavasvári (9.)–Ibrány (1.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Ha az alapforgatókönyvet nézzük, nem mi leszünk ennek a mérkőzésnek a főszereplője, de viszont nem is statiszta szerepre készülünk. El kell mondani, hogy saját magunknak köszönhetjük, hogy ilyen előjelekkel várjuk a mérkőzést, gondolok itt az eltiltásokra. Ennek ellenére végződhet még happy end-del is ez a mérkőzés.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A Nagyecsed elleni mérkőzésig minden hazai összecsapásunkat megnyertük, csalódás volt, hogy pont ekkor botlottunk. Nem a vereség ténye volt a legfájóbb, hanem az, hogy rengetegen kijöttek a pályára ünnepelni és mi begörcsöltünk. De ami késik, az nem múlik, a hátralevő három találkozónkból kettőt meg kell nyernünk és célba érhetünk!

Nagyecsed (2.)–Sényő-Carnifex (3.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Ahhoz, hogy dobogós álmaink valóra váljanak, mindenképpen pontot kell szereznünk, hogy utána a két csapat közös vacsorája jól essen.

Ember Roland, sényői edző: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, és a következő sem lesz könnyebb. A múlt heti győzelemből erőt merítve megpróbálunk számunkra kedvező eredményt elérni, ami nyilvánvalóan nem lesz egyszerű feladat, de bízom a srácokban!

Nyírgyulaj (5.)–Szakoly (4.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A lehető legrosszabbkor vesztettük el tavaszi veretlenségünket, mivel már ez a teher sem nyom bennünket, az utolsó fordulókban felszabadult, jó játékot szeretnék látni a csapattól.

Hokk Béla, szakolyi edző: – A megye egy egyik legjobb csapatához utazunk, úgy gondolom, fel kell kötni azt a bizonyost, ha jó eredményt akarunk elérni.

Vasárnap

Nagyhalász (13.)–Szatmár Unió FC (11.)

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Ez a meccs is nagyon fontos, már csak azért is, mert szeretnénk örömet szerezni az egyre gyarapodó szurkolótáborunknak. Tudom, nem lesz egyszerű meccs, ahogy eddig sem volt egyik sem, ugyanakkor lehet, a csapat kicsit felszabadultabban fog játszani, ez jól is, rosszul is elsülhet.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Meglehetősen gyatrára sikeredett ez a tavasz, két mérkőzésünk maradt arra, hogy szebb képet mutassunk magunkról. Bár olyan ez, mint a plasztikai műtét, kifelé szépen mutat, bizonyos dolgokat nem tud elfedni.

Tiszakanyár (12.)–Tuzsér (6.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A nagy devi Shri Mataji tanítása szerint a jelenben kell élnünk! Jelenleg pedig a Tiszakanyár csapatának tagjai vagyunk, ezért legjobb tudásunk szerint mindent el kell követnünk a soron következő utolsó hazai meccsünk megnyeréséhez!

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – A bajnokság végére a csapat minden értelemben kicsit elfáradt, erre a két meccsre viszont összeszorítjuk a fogunkat és Kanyáron is a legjobb eredmény elérése törekszünk.

Mándok (10.)–Baktalórántháza (8.)

Matyi András, mándoki edző: – Ilu barátomékat fogadjuk a hét végén, ez az a meccs, amelyen szeretném, ha mindkét csapat három pontot tudna szerezni... Hétközben két játékos kiválásával megfogyatkozott a létszám, bízom a a tisztes helytállásban.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Úgy látom, szezon végi hangulat uralkodik a megyei futballban. Elérhető célok nélkül egyre nehezebb motiválni a játékosokat, szerencsére nálunk olyan sportemberek futballoznak, akiknek az edzések során, az egymás közti játék során is képesek meghalni a győzelemért. Tudatosan próbáltunk ilyen labdarúgókat igazolni, akiben nem teljes mértékben volt meg ez a tulajdonság, az idővel beállt a sorba. Ezek után nem is mondhatok mást, a három pont megszerzéséért utazunk.

Szabadnapos: Gyulaháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!