PR cikk

2020.07.23. 10:55

Mikortól használj itatópoharakat?

Minden kisbaba életében eljön az az idő, amikor már nagylánynak, nagyfiúnak érzi és mondja magát.

Különös időszak ez, amely többé-kevésbé összefonódik az evőeszközök önálló használatának megtanulásával, illetve azzal, hogy bizony mindent ők szeretnének csinálni. Ilyenkor válik az is egyre fontosabbá, hogy a kicsinek meglegyen a megfelelő folyadékbevitele. Ebben az időszakban már nem csak Ti irányítjátok, hogy mikor és mennyit eszik és iszik. Az itatópoharak segíthetnek abban, hogy gyermeketek bevihesse a megfelelő folyadékmennyiséget. Hogy hogyan?

Ezért fontosak az itatópoharak

Az itatópoharak szinte olyanok, mint egy cumisüveg. A legnagyobb különbség, hogy ezekből a gyerkőc már teljes biztonsággal ihat, hiszen az itatópohárnak van két oldalt egy-egy fogantyúja. Sok különböző színben és két különböző méretben is be lehet őket szerezni. Az itatópoharakat nem csak otthon, hanem a játszótéren, egy kiránduláson és vendégségben is használhatjátok. Mivel az itatópoharak csőre szivárgásmentes szelepekkel van ellátva, így a gyermek akár az egész lakáson végigrángathatja az üvegbe zárt innivalóját.

Mi kerüljön az itatópohárba?

Ezen kiegészítő esetében az a legfontosabb, hogy a kicsit rászoktassuk a rendszeres ivásra. Természetesen elsősorban vizet szabad adni a kicsinek, de ahogy nő, az otthon főzött cukormentes tea, a tejecske, a hígított gyümölcslé, esetleg a kakaó is belekerülhet a napi/heti pohárba.

A legfontosabb, hogy eleget igyon a kicsi. Csememőknek, 0-6 hónapos korban 680 ml-t, 6 hónapos kortól 1 éves korig pedig 800-1000 ml-t kell bevinnie a gyerkőcnek, majd minden évben 100 ml-rel többet. Az óvodás és kisiskolás nagytesóknak pedig 1600 ml körül kell fogyasztaniuk.

Nem szabad elfelejteni, hogy a kisgyermekek még nem feltétlenül tudják megállapítani, hogy mikor szomjasak. Éppen ezért emlékeztetni kell őket. Időről időre érdemes megkérdezni tőlük, hogy kérnek-e inni, ha láttuk, hogy egész nap nem ittak, akkor pedig megkérni őket a fogyasztásra. Az itatópoharakat mindenképp tedd a gyerkőc fejmagasságának közelébe, hogy magától is eszébe jusson, hogy szomjas. Magasabbra nem szabad tenni, hiszen ha nincs előtte, az olyan, mintha nem is létezne. A folyadékpótlásban segíthet az is, ha lédús gyümölcsöket kap uzsonnára, illetve ha ebédkor levest is feltálalsz neki.

Honnan szerezd be a tökéletes itatópoharat?

Ha nem szeretnéd lejárni a lábadat, esetleg hosszú kocsiutat tenni a városba, mi azt ajánljuk, hogy nézelődj inkább az internetes bababoltok polcain. Mi szeretnénk neked időt spórolni, a Mamajoo.hu oldaláról a legjobb minőségű itatópoharak és egyéb babakiegészítők közül válogathatsz. Náluk a kisebb gyerekeknek 160 ml-es, a nagyobbaknak 270 ml-es poharak közül válogathatsz.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!