boon-sportoldal

2007.12.23. 18:24

Mucsonyban nem csak beszélnek a foci támogatásáról

<p>A Mucsony gárdája évek óta kacérkodik a megyei I-be jutással. Az előző évi küzdelmekben egészen a véghajráig esélyük volt erre. Végül nem sikerült a bravúr. Most azonban meglehetősen közel állnak ehhez.</p>

Vezetik a megyei II. Északi csoport küzdelmeit. Mucsony az a település a megyében, ahol nem csupán beszélnek a labdarúgás támogatásáról.
Mindent meg is tesznek érte. A klub ügyvezető elnökét Kőrösi Róbertet a szép őszi sikerekről a klub helyzetéről és terveiről kérdeztük.

Megcélozták a bajnoki címet

- A 2006-2007-es idényben Divinszki József edző vezetésével stabil csapatot sikerült kialakítanunk – kezdte mondandóját a mucsonyi klub ügyvezetője. - A második hely elérése után a 2007-2008-as idényben a bajnoki cím megszerzése a célunk, amelyre az őszi teljesítményünk alapján minden esélyünk megvan.
A sportember látja a hibákat is, amelyek a jó szereplés ellenére megvannak. Elképzeléseik támadásban és védekezésben is nagyrészt megvalósultak, köszönhetően annak, hogy a megyei II-től szokatlan módon heti három edzéssel és egy 20 fős kerettel dolgoztak végig a szezonban. A rúgott gólok tekintetében elégedettnek kellene lenniük, a legtöbb, szám szerint 65 találattal mégis sok kimaradt lehetőségük volt a mérkőzéseken. A kapott 17 góllal kapcsolatban is van hiányérzete az ügyvezetőnek tehát minden tekintetben van mit javítaniuk.

Számítanak a fiatalokra

- A csapat minden tagja hozta az elvárt teljesítményt és egy jó téli felkészüléssel előrébb léphetünk egyénileg is. - vázolta Kőrösi Róbert. - Meg kell említenem, hogy a góllövőlista élén három mucsonyi van, sorrendben Pál S., Kovács S., Túróczi R., ami azt mutatja, hogy több gólérzékeny játékosunk van a keretben.
Az ügyvezető örömmel újságolta, hogy fiataljaik: Páró Cs., Metykó Z., Csontos G., Spisák J. a felnőtt csapatnál nyújtott jó teljesítménye jelzésértékű. Azt mutatja, hogy van kire építeniük a jövőben.

Minden feltétel adva van

Mucsonyban akár már holnap játszthatnának magasabb osztályú meccseket. Minden létesítmény adva van ehhez.
- A tárgyi feltételeket már az előző szezonban megteremtettük, hiszen aki járt már Mucsonyban láthatta remek feltételek között dolgozunk – mondta jogos büszkeséggel Kőrösi Róbert. - Van villanyvilágítással ellátott műfüves, illetve nagyméretű edzőpályánk. Öltözőink akár 100 fő befogadására is alkalmasak, működtetünk U7, U9, U11, U13, U16, U19-es korosztályú csapatokat, remek centerpályával rendelkezünk.
Az ügyvezető tájékoztatása szerint az anyagi feltételek az önkormányzat és cégei révén biztosítottak. Költségvetésünk 4-5 millió Ft között mozog, amelyet teljes egészében feltételik magas színvonalú biztosítására fordítják. Náluk mindenki juttatások nélkül, de jó körülmények között focizhat. A megyei I. osztályt biztosan tudják vállalni.

Mező László

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!