Labdarúgás, vármegyei I. osztály

2024.05.02. 12:39

Minden hétre jut egy rangadó

Ezúttal a második fogadja a harmadik helyezettet.

A fekete mezes Tarpa a Kállósemjén ellen játszik hatpontos mérkőzést.

Fotó: Dodó Ferenc

Gól nélküli döntetlent hozott a Nyír-Wetland vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság huszonötödik fordulójának rangadója az Újfehértó és a Tarpa csapatai között. Ennek eredményeképpen a Tarpa elvesztette első helyét, a tabella élére a Mándok ugrott, ám az első öt gárda között továbbra is csak öt pont a különbség.

Tarpán lesz a forduló meccse

Ezen a hétvégén sem maradunk derbi nélkül, hiszen vasárnap a második Tarpa fogadja a harmadik Kállósemjént. Ősszel gól nélküli döntetlent játszottak a felek,  a bajnokság ezen szakaszában viszont már kissé nagyobb a tét, hiszen, aki nyer, az hatalmasat léphet előre – mondjuk ki, a döntetlen egyik fél számára sem lenne igazán kifizetendő.

Na, de ne rohanjunk ennyire előre. Szombaton négy találkozót rendeznek, az éllovas Mándok a kiesés elől menekülő Vásárosnaménnyal csap össze, Kocsis János szerint pedig éppen ez adja meg a találkozó sava-borsát: nem mehetnek biztosra. A Nagyecsed továbbra is páholyból szemléli a bajnoki címért folyó csatát, ezt a pozícióját pedig a Kemecse ellenében is megtartaná. 

Nem lesz könnyű dolga az ugyancsak a bajnoki címről álmodozó Újfehértónak sem, hiszen a középmezőny élén tanyázó Nyírbátor otthonából sem lehet csak úgy elhozni a pontokat. 

Önbizalommal telve utazik Mátészalkára a Nyírbéltek még akkor is, ha a Szalka az NB III.-ról ábrándozva nem engedheti meg magának a hibázást.

Izgalmakban nem lesz hiány

Vasárnap harsan fel a kezdő sípszó Ibrányban, ahová a Csenger úgy érkezik, hogy Juhász Ferenc mester tervei szerint már rend lesz a fejekben, miközben a házigazdának a bennmaradás szempontjából van égető szüksége a pontokra.

Akár még rangadónak is titulálható a Nagykálló–Nyíregyháza II. összecsapás, habár a kis „Szpari” nem kevesebb, mint kilenc ponttal van lemaradva a hetedik helytől.

Izgalmakban ezúttal sem lesz hiány, s ha azt vesszük, hogy ebben a bajnokságban nincs lefutott mérkőzés, akkor vélhetően ezen a hétvégén is számíthatunk majd némi meglepetésre – Tarpán pedig sok minden eldőlhet.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában