boon-sportoldal

2011.05.30. 15:54

Motocross káprázatos környezetben

<p>Az osztrák nemzetközi motocross bajnokság 4. forulójának Weyer adott helyet.</p>

Az ismert, népszerű pályát káprázatosan szép környezet veszi körül. Az igazán extrém látvány mégis csak az az adottsága a helyszínnek, hogy a depó egy spirális szintekből kialakított kőbánya, ám a pálya talaja föld. A rendezők rendkívül körültekintően odafigyeltek minden részletre, hiszen a 3500-4000 fős közönség magas színvonalat vonz maga után.

A pálya tökéletesen elő volt készítve, sőt minden futam előtt üzemelt teljes kapacitással az öntőrendszer. Versenyzőkben sem volt hiány, hiszen minden kategóriát A-B csoportba kellett választani a kvalifikációs edzéseken. Magyarországról a KTM Kecskemét Bódis Motor csapatát képviselve Open kategóriában Adamek Imre (KTM350SX-F), MX2 Junior kategóriában pedig a Sziklavári testvérek István és Patrik (KTM250SX-F) vettek részt a rendezvényen.

Adamek nemrégiben esett át egy achilles-műtéten ezért csak edzésként kezelte a versenyt, ám csoportjában így is 8. helyre tudta qvalifikálni magát a 39 Open versenyző között. Sziklavári István első futamban egy jó rajtnak köszönhetően az élmezőnybe került és a második helyen érkezett. Patrik a 9. helyen bitorolta a kb. azonos korú pilóta között. Második futam már nem sikerült ilyen jól, István a 10. helyen ragadt, hiába szinte egy bolyban motorozott a 2-10 helyezett, nem sikerült előrébb kerülnie. Patrik hátsó defektje miatt szerencsésnek mondhatjuk, hogy be tudta fejezni a futamot a 16. helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!