boon-sportoldal

2011.12.10. 09:55

Miskolci VSC: az úton tovább kell menni

<div>A városi sportcsarnokban tegnap este tartották a klub centenáriumi ünnepségét.

A városi sportcsarnokban tegnap este tartották a klub centenáriumi ünnepségét.

Egyesületi élet. A küzdőtéren és a lelátókon mintegy háromszázan foglaltak helyet. Elsőként Németh Attila ügyvezető száz év dióhéjban mottóval méltatta a klub legnagyobb sikereit. Felidézte a szakosztályokban sportolók legjelentősebb eredményeit: az atléták Apró József személyében adták a zöld-fehérek első olimpiai szereplőjét 1952-ben, a labdarúgók 1958-ban kiharcolták az NB I-be jutást és évtizedekkel később a női focisták is bekerültek az élvonalba. A női kézilabdázók 1958-ban megnyerték az NB I-es bajnokságot és azzal büszkélkedhetnek, hogy Miskolc város történetében máig az egyetlen aranyérmesek a legmagasabb osztályban, míg a női röplabdázók napjainkban oszlopos tagjai az élvonalnak.

Világbajnok lett

A kenus Hajdú Gyula 1982-ben világbajnoki címmel örvendeztette meg az MVSC híveit, a kerékpáros Géra Imre szereplője volt az 1968-as mexikóvárosi, Csathó Tamás pedig az 1980-as, moszkvai olimpiának. A cselgáncsozók közül Kunyik Zsolt, Király Anita és Illyés Miklós jutott el az ötkarikás játékokon való szereplésig.

Az ünnepségen ezután Illyés Miklós, a klub elnöke következett, aki a dicső múlt állomásaira tekintett vissza, majd kijelentette:

– Nehéz időszakot élünk, a jövőnkért küzdünk! Klubunkra büszkék lehetünk, de meg kell jegyeznünk a szomorú tényt: hiába lesz minden bizonnyal jövőre is olimpikonunk Karakas Hedvig személyében, az összeomlás szélén állunk. Több, mint 9 milliós adósságot halmoztunk fel a szolgáltatók felé, ezért azt kell mondanom, hogy változások elé nézünk...

Novák Gyula testnevelő tanár – aki a színészekre emlékeztető módon szavalt – kapott vastapsot, majd dr. Kriza Ákos köszöntötte a jelenlévőket.

– Az MVSC-nek tovább kell mennie az úton! – hangsúlyozta Miskolc város polgármestere. – Az egyesület infrastruktúrája adott, a város pedig lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni az egyesületet. Fontos, hogy a klub és a sportiskola egymásra épül, jól egészíti ki egymást, s ez a jövő sikereinek záloga lehet.

Érzelemre hatóan

Szót kért Temesvári Miklós, az MVSC egykori kiváló labdarúgója, a Földes Ferenc Gimnázium hajdani magyar-angol szakos tanára, mesteredző, aki FIFA-istruktorként is szolgálta a sportágat.

– Az MVSC az egyetemes magyar sport nagy értéke! – közölte és hallgatóságának majd minden tagja bólintott. – A klubot fenn kell tartani, meg kell menteni!

A csaknem kétórás, emlékezetes ünnepséget a Mindszenti kórus előadása szinesítette. ÉM-KT

A vendégek között

Az ünnepségen részt vett többek között dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Csöbör Katalin és Sebestyén László országgyűlési képviselő, Nagy László, az Újpesti Dózsa egykori labdarúgója, az 1968-as olimpián aranyérmet szerzett magyar válogatott tagja, Marosi István, az Ózdi Kohász hajdani világválogatott kézilabdázója, Temesvári Miklós mesteredző, az MVSC volt labdarúgója.

Elismerést kaptak

Emlékplakettet vett át: Győrffy Endre kézilabdaedző, Hajdú Gyula kenus világbajnok, Oprável István kajak-kenu edző, Mészáros László világbajnok erőemelő.

Jutalmazták a volt elnököket: Marosi Józsefet, Braskó Pétert, Németh Attilát, valamint dr. Kriza Ákost és a szponzorokat is.

Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója a Magyar Kézilabdáért emlékplakettet nyújtotta át Győrffy Endrének. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!