Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.04. 08:09

Félpályás útlezárás Sárospatakon

<p>Sárospatak - Tiltakozásul az áthaladó hatalmas kamionforgalom miatt félpályás útlezárást kezdeményezett Sárospatakon a Bodrog híd előtti felhajtószakaszra Szabó András önkormányzati képviselő péntek reggelre.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Félpályás útlezárás Sárospatakon 2008.04.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/F_lp_ly_s__tlez_r_s_S_rospatakon_2008_04_04/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Félpályás útlezárás Sárospatakon 2008.04.04." /></a></dia></p>

11:30. Már száz kamion

Eddig mintegy száz kamion haladt át némi várakozás után a félpályás útlezáráson, jelenleg mintegy félszáz személyautó foglalja el a Sárospatakról kifelé haladó sávot. Az állókonvoly mindkét oldalán táblát helyeztek el: Elkerülőút 2000valamennyi?? Mindkét oldalon ott állnak a pataki rendőrök és polgárőrök is, Szalai Istvánné megmutatta a házát kívül és belül is, a kamionok okozta rezgések miatt több helyen repedt meg a gang és a szoba fala és az épület más része is. Csatlós Józsefné ugyancsak megmutatta nekünk eddigi kárait.

Úgy ítélik meg valamennyien, hogy az áldatlan helyzet csak akkor oldódik meg, ha a Bodrogköz irányából érkező utat a régi kisvasút hídjának talapzatára épített új híddal és az ott átvezető elkerülő úttal felváltanák és így kényszerítenék kerülőre a kamionokat. Szabó András önkormányzati képviselő szerint a felhívásra sokan reagáltak, reméli, hogy a szakminisztérium is felfigyel a követelésre, hogy valamilyen támogatással megépüljön az elkerülő út, hasonlóképpen mint az Tokajban is meg fog épülni. Rendbontás, egyéb rendkívüli esemény nem történt, békésen zajlik a demonstráció.

08:01. Már több mint egy tucat autó zárja el az utat az álló konvoly elején és végén, pedig rendőrök és a helyi polgárőrök irányítják a forgalmat.

Az ukrán határátkelő irányából az ország belseje felé haladó kamionok előszeretettel vágnak át Cigándnál a Tisza-hídon, majd mellékutakon a Bodrog-közön átvágva Sárospatakon hajtanak át és térnek rá a 37-es főútra. Az utak mérete, teherbírása, illetve a Bodrog-híd is nehezen viseli a megterhelést, Szabó András szerint a Gárdonyi utcában a házak falai is megrepednek, állaguk egyre romlik.

A demonstrálók, azt szeretnék elérni, hogy az illetékes tárca avatkozzon be és a teherforgalmat közlekedésszervezési módszerekkel, vagy a Bodrog-közi utak - kamionok számára- fizetővé tételével tereljék a főutakra. Ma várhatóan 200-250 kamionnak kell most időhátránnyal számolni a forgalomkorlátozás miatt. A szervezők azt remélik, hogy a sofőrök felismerik a helyzet súlyosságát.

Kapcsolódó anyagok:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!