Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.09. 14:49

Csúcs a Tokaji Erzsébet Tisza Közúti Hídon

<p>Tokaj - Régóta panaszkodnak a tokajiak arra, hogy a Tisza-híd felújítása miatt hatalmas dugók keletkeznek a városban. A kivitelező szerint legkésőbb június közepéig befejezik az útszakaszon a munkákat.</p>

Túlterheltség

– A tárca nem reagál arra, hogy hogyan képzeli el a Tokajban kialakult kaotikus kamionforgalmi rendszer orvoslását, amely egyrészt a Tiszai átkelőnél, másrészt a lépcsőzetes iskolakezdésnél és lépcsőzetes iskola befejezésnél alakult ki most már hosszabb ideje a Kereskedelmi Idegenforgalmi Középiskola térségében – mondja Májer János, Tokaj polgármestere. – A város lakossága a körforgalom és híd agyonterheltsége miatt nem tud a városon belül, az Óváros és Kertváros között közlekedni, mert a kamionok eltorlaszolják az átjárást. Ugyancsak minden pillanatban bekövetkezhet a Kereskedelmi Idegenforgalmi Középiskolánál az óriási és gyorsan hajtó kamionforgalom miatt a buszöböl nélküli 38-as számú főúton akár gyermekhalállal is végződő balesett. Úgy tűnik, hogy a tárca azon illetékeseinek, akik a kétszámjegyű főutak forgalomlassításáról döntöttek, és a tokaji csatlakozót nem tartották támogatásra méltónak, fogalmunk sincs arról, hogy a tűzzel játszanak. Ha az illetékes döntnökök be kívánják várni az első halálos kimenetelű gyermekbalesetet, azok lesznek a felelősek, akik a részben presztízs lassítókra és körforgalmakra osztogatták az adófizetők pénzét.

Befejezik

A Magyar Közút Kht. 2008. március 31-én kezdte meg a tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd (38–as út) dilatációs szerkezetének javítását. A felújítási munka május 29–én technológiai okok miatt szünetelt, ugyanis a beépített beton kellő megszilárdulása egy egész napot vett igénybe. – Május 30-án reggel lezártuk a Tokajból Rakamaz felé tartó forgalmi sávot, a forgalom a már elkészült oldalon haladhat. A munkák teljes befejezése és a levonulás időpontja várhatóan június 15-e lesz – tájékoztatta portálunkat Légrádi Veronika szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!