Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.22. 13:14

Tolvajpaletta Borsod-Abaúj-Zemplénben

<p>Borsod-Abaúj-Zemplén - A kerékpár mellé még pár doboz sört is lopott egy tolvaj Miskolcon,&nbsp;„kollégái” pedig más, bizonyos tekintetben szokatlan értékeket&nbsp;tulajdonítottak el a napokban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.</p>

Előfordult, amikor sértett úgymond segített a tettesnek!

Hogy a tolvajok nem válogatósak az is bizonyítja, hogy egyikük a miskolci Pingyomtetőn egy hétvégi ház teraszán lévő asztal alól ellopott három 2x2 méteres zöld ponyvát. Másik esetben pedig Mályiban lépett akcióba egy virágtolvaj. Az elkövető egy családi ház kertjéből vitt el egy 150 centiméter magas cserepes leandert.

A rendszert bontotta meg egy eddig még ismeretlen elkövető egy bőcsi telephelyen. A tolvaj a cég kerítéséből vágott ki majd 60 centiméteres darabot. A hegesztett háló értéke 15 000 forint. Egy miskolci tolvaj egy helyi portáról kerékpárt kötött el, mellé három doboz sört is elvitt.

Miskolcon a Nagy-Király dűlőben egy kerti zuhanyzó vasszerkezetét próbálták ellopni, az elkövetőket azonban tetten érték. 

Előfordult olyan is, amikor a sértett voltaképpen segített a tolvajnak. Egy miskolci családi ház ajtaja, feltehetően szellőztetés miatt

tárva-nyitva volt, amit az elkövető ki is használt. Pillanatok alatt besurrant a házba, majd az asztalon őrizetlenül hagyott táskát elemelte a benne lévő értékekkel együtt.

A Miskolci Rendőrkapitányság ezen ügyekben lopás miatt indított eljárást.

„Nyitott szem - zárt kertajtó” - Bűnmegelőzési ajánlások:

●       Minden időszakban megfelelően zárjuk a lakás ajtaját, ha elmegyünk otthonról az ablakokat is!

●       Értékeinket még a lakásban se hagyjuk látható helyen!

●       Ha hosszabb időre elutazunk, a postaládánkban felgyülemlett reklámújságok, szórólapok jelzésként szolgálhatnak a betörők számára, ezért tanácsos megkérni egy megbízható szomszédot, ismerőst, hogy naponta ürítse azt.

●       Ha szellőztetünk legyünk otthon, figyeljünk egymás lakására, házára, környéken lézengő idegen személyekre, ha beengedünk valakit a lépcsőházba, vagy a kapun, előtte győződjünk meg kilétéről.

●       Legyünk jó viszonyban a szomszédokkal! Ha Mi is figyelmet szentelünk nekik, Ők is jobban fognak figyelni, ha segítségre volna

szükségünk.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!