Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.26. 14:20

Búza téri kistermelői napok egy, kettő, három...

Miskolc - ...negyedik nem lesz, mert az őstermelői piac megkapta a végleges működési engedélyt.

Miskolc - ...negyedik nem lesz, mert az őstermelői piac megkapta a végleges működési engedélyt.

Búza téri kistermelői napoknak indult a miskolci őstermelői piac, július 21-től azonban hivatalosan is megszűnt rendezvény lenni. Ekkor kapta meg ugyanis a végleges működési engedélyt, így már nem csak 30 napra tervezhetnek az árusok és az üzemeltető. Mint arról korábban lapunk is beszámolt: az önkormányzat – az őstermelők kérésére – őstermelői piacot szeretett volna létrehozni a Búza téri piac mögötti parkoló egy részén. Az engedélyeztetés azonban váratott magára...

Hosszabb szerződések

A kiszemelt két terület az önkormányzat tulajdona volt, de ezek egyesítésére volt szükség ahhoz, hogy a piac megkapja a végleges működési engedélyt – ismertette Suller András, a Miskolci Városgazda Kft. szolgáltatási vezetője. Ez a földhivatali eljárás tartott három hónapig – tette hozzá.

Azt is elmondta, a szezonális termékek, például a palánták miatt azonban, nem várhattak a nyitással júliusig. Ezért – magyarázta –, mivel a kistermelői árusításra vonatkozó rendelet lehetőséget ad 30 napos rendezvények megtartására, ezt a megoldást választotta az üzemeltető.

A mostani, végleges engedélyezés arra is lehetőséget ad, hogy a városgazda ne 30 napos, hanem hosszabb távú szerződéseket kössön az őstermelőkkel – hangsúlyozta.

ÉM-NSZR

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!