Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.04. 14:14

Felújított és kibővített székházban az ügyészség Miskolcon

Miskolc (MTI) - Felújított és kibővített székházba költözhetett vissza az ügyészség teljes állománya Miskolcon, az épületben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, a miskolci ügyészség és a nyomozó ügyészség végzi munkáját. A beruházás költsége csaknem egymilliárd forint volt.

Miskolc (MTI) - Felújított és kibővített székházba költözhetett vissza az ügyészség teljes állománya Miskolcon, az épületben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, a miskolci ügyészség és a nyomozó ügyészség végzi munkáját. A beruházás költsége csaknem egymilliárd forint volt.Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész az MTI-nek hétfőn elmondta: az ügyészségi ingatlan felújítását két éve kezdték. A rekonstrukció a megfelelő ütemben, a tervek szerint haladt, időben adták át az épületet.

A második legnagyobb ügyészség

Emlékeztetett arra, hogy a főváros után ennek az ügyészségnek a legnagyobb az ügyforgalma és a létszáma. Az elmúlt két évben - amíg a 35 éves székház felújítása zajlott - igen nehéz munkakörülmények között dolgoztak az ügyészek, ideiglenesen egy kollégiumi épületben kaptak helyet.

Összehasonlításképp elmondta: a felújítás és a bővítés előtt 81 iroda volt az ügyészségen, most 132 iroda van a 900 négyzetméteren, négy szinten. Az épület légkondicionált, a helyiségek hangszigeteltek. A bejárati lépcsőnél egy érzékelő plusz 3 Celsius-fok alatt bekapcsolja a fűtést, így leolvad róla a jég és a hó.

A kiköltözés óta az ügyészség létszáma 35-tel bővült, jelenleg 150 fős. Az ügyészek nagy része egyedül dolgozhat, de maximum ketten vannak egy irodában. "A kollégiumban 37 irodában voltunk négyen-öten összezsúfolva egy kis helyre" - idézte az elmúlt két év nehézségeit Martossy György.

Kitért arra, hogy felújították a fűtési rendszert, a számítógépes hálózatot, a két liftet. Emellett kialakítottak két konferenciatermet, amelyeket a legmodernebb eszközökkel szereltek fel, tehát alkalmasak minden típusú prezentációra.

Az ügyészség teljes épülete "lábakon áll", alatta megmaradtak a parkolóhelyek. Az ügyintézés rendje nem változott, korábban is számítógépes ügyviteli rendszerben dolgoztak, eszerint a rendőrség és az ügyészség között papírforgalom nélkül folyik a munka, mindkét hatóság látja egymás feladatait, illetve az elvégzett tevékenységeket.

Az alagsorban helyet kapott egy "tekerős" irattár, vagyis ugyanakkora alapterületen kétszer annyi iratot tudnak tárolni. Van két előállító- és egy kihallgatóhelyiségük is, utóbbinak az egyik fala belül tükör, kívül üvegablak.

A biztonsági részeken az épületben csak kártyával lehet közlekedni, ezáltal regisztrálja a rendszer, hogy ki, mikor, hová lépett be. A székházban sehol nem lehet dohányozni - jegyezte meg a főügyészségi osztályvezető ügyész.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!