Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.17. 13:02

Színházat adtak ajándékba

Miskolc - Miskolcon is szórakoztatott az Utcaszínházi Alkotóközösség.

Miskolc - Miskolcon is szórakoztatott az Utcaszínházi Alkotóközösség. Folytassátok! című interaktív darabjával lépett fel az Utcaszínházi Alkotóközösség hétfőn délután a Vasas Művelődési Ház előtti zöld placcon. A budapesti társulat szakít a hagyományokkal és rendhagyó módon a színház falain kívül, a szabadban mutatja be műveit, leginkább ott, ahol erre a legnagyobb szükség van.

Az Utcaszínházi Alkotóközösség színházi, táncos és cirkuszi alkotók összefogásával négy éve jött létre.

– Célunk, hogy megszólítsuk a kultúrától elzárt területeken élőket, illetve azokat, akik gazdasági, szociális vagy földrajzi okok miatt nem részesülnek az élő előadóművészetek által nyújtotta élményben – emelte ki Simon Balázs, az alkotóközösség vezetője.

18 települést járnak be, amibe 9 város – köztük Miskolc is – beletartozik. A társulásnak a helyszínek megjelölésekor az adott irányt, hogy hol vannak a legnagyobb lakótelepek, s mely területeken a legalacsonyabb az életszínvonal.

Előadás a füvön

– További célunk, hogy olyan színdarabokat hozzunk létre, ahol nincs színházi kényelem és komfortérzet, de élvezhetőek a darabok – folytatta Simon Balázs. Elmondta, annak idején néhány bőrmaszkban, fokozatosan gyarapodó közönség előtt tartottak előadásokat a Kálvária téren. Gyűjteményük ma már 35 Perocco maszkból áll, így a leghajmeresztőbb körülmények közepette is képesek az érkezésüket követő 30 percen belül, egyetlen elektromos kábel nélkül is színházat teremteni, fogalmazott a színház vezetője. Ilyen az említett Folytassátok! című darab is. A vidám és interaktív mű lényege, hogy a közönség különböző történetekből választ, melyet a társulat 8-10 percben megpróbál improvizálni.

– Rendkívül pozitív visszajelzésekről számolhatok be Miskolcon is, mivel igencsak fogékonyak voltak a darabra fiatalok és idősek egyaránt. Ez nagy öröm, hiszen nagy szüksége van Miskolcnak a kulturális életre – emelte ki Simon Balázs.

ÉM-KV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!