Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.14. 20:05

Kalandorok jöhetnek

Tolcsva - A kereskedőház szakembere félti a szőlőtermelőket a kalandoroktól.

Tolcsva - A kereskedőház szakembere félti a szőlőtermelőket a kalandoroktól.

„Megkezdődött a szüret és ilyenkor Tokaj-hegyalján is megjelennek az olyan felvásárlók, akik inkább csak kalandorok, az ígéretek után nem fizetnek és többnyire elérhetetlenekké válnak” – mondja Marcinkó Ferenc, a Tokaj Kereskedőház Zrt. termelési igazgatója.

Marcinkó Ferenc hozzátette, természetesen érthető a termelők szándéka, hogy minél nagyobb áron értékesítsék a szőlőt, de óva inti a gazdákat az olyan felvásárlóktól, akik a nagy átvevők hivatalos áraira jócskán ráígérnek.

– Azt javasoljuk, hogy ha valaki az általunk meghirdetetteknél jóval magasabb áron tesz ajánlatot a felvásárlásra, azt csak abban az esetben fogadják el a gazdák, ha az átvevő azonnal fizet – tette hozzá a kereskedőház termelési igazgatója.

A tolcsvai székhelyű állami tulajdonban lévő cég termelési igazgatója elmondta, a tavalyihoz képest 20-40 százalékkal magasabb árakat hirdettek meg idén, ám ez még mindig elmarad attól, amit a gazdák szeretnének. „Érdemes a biztosan fizető átvevőket választani, még ha kicsit kevesebbet is fizetnek ” – tette hozzá Marcinkó Ferenc.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!