Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.12. 17:34

Fidesz: méltatlan a volt polgármester blogja

Miskolc - Káli Sándor erkölcsi-morális megsemmisülése címmel tartott sajtótájékoztatót a Fidesz.

Miskolc - Káli Sándor erkölcsi-morális megsemmisülése címmel tartott sajtótájékoztatót a Fidesz.

A párt képviselői – Sebestyén László elnök, dr. Zsiga Marcell alpolgármester, dr. Kiss János frakcióvezető – leginkább azt kifogásolták, hogy Káli Sándor volt polgármester blogjában üzenget a mostani városvezetésnek. Szerintük ezen írások stílusa nem méltó egy volt polgármesterhez. Az alpolgármester azt idézte vissza, mikor Káli Sándor a választások előtt ígéretet tett: ha nem ő lesz a város vezetője, akkor visszavonul és éli békés nyugdíjas éveit. Ezzel szemben – mondta dr. Zsiga Marcell – olyan blogbejegyzéseket ír, amely nem méltó egy európai politikushoz. Nincs erkölcsi alapja, hogy idegennek nevezze a város jelenlegi vezetőjét, aki egy köztiszteletben álló ember – fogalmazott. A fideszes képviselők idéztek is a blogból, de – újságírói kérdésre – azt nem tudták megmondani, hogy hol pontosan hol olvasható. Sebestyén László válasza az volt: mint minden pártnak, nekünk is van médiafigyelőnk, ő találta. Majd hangsúlyozta: az ilyen jellegű üzengetéseknek véget kell vetni. Arra, hogy dr. Kriza Ákost idegen jelzővel illette Káli Sándor az írásában, Sebestyén László így reagált: „A polgármester valóban nagyváradi születésű, éppúgy mint Ady Endre, róla mi Káli Sándor véleménye?” (Ady Endre Érmindszenten született - a szerk.)

A három fideszes politikus az MSZP miskolci székháza előtt tartotta tájékoztatóját, ahol Káli Sándor is megjelent. Az Észak-Magyarországnak elmondta: köszöni a képviselőknek, hogy még több ember figyelmét ráirányították az írásaira. Hangsúlyozta: az idegenekkel nem az a probléma, hol születtek, hiszen ma is sokan élnek Miskolcon, akik a Kárpát-medence különböző tájairól érkeztek ide, de szeretik a várost, miskolcivá váltak. Szerinte nagy a baj a városban, ha az ő bejegyzéseivel foglalkoznak, ahelyett azzal kellene, hogy a város költségvetése letérdelt.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!