Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.26. 19:35

Uzsora ellen utazzunk, és nézzünk!

Miskolc - A buszokon lévő LCD monitorokon figyelemfelkeltő rövidfilmek mennek majd.

Miskolc - A buszokon lévő LCD monitorokon figyelemfelkeltő rövidfilmek mennek majd.

Korábban már jeleztük: rendhagyó megoldást talált az uzsora elleni fellépésre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrség. Az áldozattá válás elkerülését elősegíteni hivatott rövidfilmeket vetítenek a miskolci tömegközlekedési eszközökön lévő 19 colos LCD monitorokon. A rendőrségi bűnmegelőzési ajánlások, üzenetek így naponta átlagosan negyedmillió emberhez jutnak majd el.

A megye rendőrei kiemelt feladatuknak tekintik az uzsorázás visszaszorítását. A jogszabályi változások szigorodása és a hatékonyabb rendőri felderítés miatt nőtt az elfogott uzsorások száma. Jelenleg rendőrség a megyében 46 ügyben folytat büntetőeljárást uzsora-bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja 76 gyanúsítottal szemben – akik közül 46 fő jelenleg is valamilyen kényszerintézkedés hatálya alatt áll, tudtuk meg dr. Gaskó Bertalantól, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetőjétől.

A rendőrség azonban az uzsorabizniszben érdekeltek begyűjtése mellett a lakosság folyamatos tájékoztatásával is szeretné felhívni az érintett célcsoport figyelmét az uzsorakölcsönök következményeire. Ennek érdekében készíttette el a főkapitányság bűnmegelőzési osztálya a szpotokat, melyek a megyében közlekedő 55 autóbuszon felszerelt monitorokon láthatóak majd.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!