Magyarország

2013.01.13. 12:35

OS - A Demokratikus Koalíció közleménye

Budapest, 2013. január 13., vasárnap (OS) - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 132 agglomerációs buszjárat kiszervezéséről döntött a Volánbusz számára. A BKV ezen járatai megszűnnek.

Budapest, 2013. január 13., vasárnap (OS) - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 132 agglomerációs buszjárat kiszervezéséről döntött a Volánbusz számára. A BKV ezen járatai megszűnnek. A Fidesz-közeli nyilas Magyar Hírlap tulajdonosához, Széles Gábor cégéhez, a VT-Transmanhoz átadandó 150 járattal együtt 282 jármű válik feleslegessé. Ezzel a kormány 1200 BKV-dolgozót tehet munkanélkülivé. A Demokratikus Koalíció tudomása szerint semmiféle háttérszámítás nem támasztja alá a döntést, hogy a Volánbusz, vagy a Bayer Zsoltot foglalkoztató Széles Gábor olcsóbban tudná működtetni ezeket a járatokat. A mutyigyanús kiszervezés tovább növeli a BKV veszteségét, többszáz milliós veszteséget okoz a cégnek. A problémát tetézi, hogy a Volánbusz járatai nem járnak éjjelente, nem érvényes rájuk a budapesti bérlet, így a diákbérlet sem.

 

A DK átgondolatlannak tartja a döntést, és annak felülvizsgálatát kéri.

Az Orbán-kormány egymillió új munkahelyet ígért, és a végén tényleg egymillió lesz - összesen.

 

Élő Norbert Budapesti koordinátor

Kiadó: Demokratikus koalíció

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!