Brutális gyilkosság Kántorjánosiban – 13 év után bíróság elé kerülhet a tettes

Brutális gyilkosság Kántorjánosiban – 13 év után bíróság elé kerülhet a tettes
Kántorjánosi – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást R. J. 55 éves kántorjánosi lakossal szemben.

A gyanú szerint a férfi 2002. október 4-én az esti órákban bement egy 81 éves kántorjánosi asszony házába, akit megerőszakolt, majd addig bántalmazta a segítségért kiáltó sértettet, amíg meg nem halt. A kezdetben ismeretlen tettes ellen indult nyomozást a hatóság – mivel az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani – 2004-ben felfüggesztette.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályának nyomozói a kiemelt súlyú, felfüggesztett büntetőügyek felülvizsgálata során értékelték és elemezték a kántorjánosi emberölés ügyében rendelkezésre álló adatokat. Megállapították, hogy további nyomozati cselekmények elvégzésével az ismeretlen elkövető beazonosíthatóvá válhat, így 2015. november 18-án a nyomozás folytatásáról határoztak, mely eljárást már a Bűnügyi Főosztály végezte.A Szabolcs megyei nyomozók segítségének, a tanúk ismételt kihallgatásának, a bűnügyi technikai eszközök és lehetőségek idő közben történt fejlődésének, és a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően a elkövetői kört sikerült egy háromfős társaságra szűkíteni. A férfiak a gyilkosság estéjén a sértett otthonához közeli kocsmában voltak, majd külön-külön hazaindultak. Kihallgatásuk során egyikük – R. J. – beismerő vallomást tett. Részletesen elmondta a nyomozóknak, hogyan ölte meg tizenhárom évvel korábban a 81 éves asszonyt.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet az illetékes bíróság 2015. december 12-én elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az emberölés bűntett elkövetése miatt indított nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat 2016. május 5-én vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Brutális gyilkosság Kántorjánosiban – az alpolgármester megtörte a csöndet
Kántorjánosi – Megtalálták a férfit, aki 13 éve megerőszakolt és halálra vert egy 81 éves asszonyt. A kántorjánosiak nem szívesen beszélnek sem a gyilkosságról, sem a gyilkosról, pedig sokan ismerik a férfit.
hirdetés