Budapest - II. kerület

2011.03.22. 16:22

6. Gyermek és Ifjúsági Színházi Szemle a Marczibányi Téri Művelődési Központban

<p>24 izgalmas előadás a Marczin nem csak gyerekeknek. A fesztiválon igényes, formanyelvi gazdagságot tükröző, „utaztatható” produkciókat mutatnak be az elmúlt időszak legkreatívabb, legjátékosabb és legötletgazdagabb előadásaiból.</p>

A hagyományos színháztermi előadások mellett sok kamaradarab is látható lesz, ahol a varázslat a közönséghez közeli, kisebb térben születik meg és klasszikus és modern mesehősökkel is találkozhatnak.Az előadások címe mellett feltüntetik a műsoridőt és hogy milyen korosztálynak ajánlják elsősorban. A remények szerint, minden korosztálynak élményt jelent majd.

Az előadások után közös szakmai beszélgetésre kerül sor

A 24 előadást – közel százból – a szemle­tanács tagjai: Kaposi László, Sándor L. István és Szakall Judit válogatták.Az előadásokat követően minden nap a szakmai zsűri, az alkotók, a szereplők valamint az érdeklődők részvételével szakmai beszélgetésre kerül sor.

A szemle szakmai zsűrijének tagjai:

Ascher Tamás rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora
Fodor Tamás rendező, a Stúdió K vezetője
Pályi János rendező, bábművész
 
Fesztiválzáró konferencia és díjkiosztó ünnepség: 2011. május 10., kedd, 14.00
A rendezők szeretettel várják a gyerekeket, az ifjúságot és a felnőtteket az előadásokra.

Az előadások listája megtekinthető ITT.

Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ- 1022 Budapest, II. kerület Marczibányi tér 5/A, - www.gyermekszinhaziszemle.hu

További információk: Lingl Zsófia (közönségszervező) E-mail: [email protected]; Tel.: 06-1-212-2820, 06-70-335-6289




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!