Budapest - X. kerület

2011.05.13. 11:56

Hajléktalanok takarítják a budapesti aluljárókat

<p>A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. úgy döntött, hogy a budapesti aluljárók kitakarítására hajléktalanokat alkalmaz. Összesen 50 ember kapott munkalehetőséget, azonban kétszer ennyien, több mint százan szerettek volna munkába állni. A hajléktalanok főállásban dolgozhatnak, és akár előrelépési lehetőségük is van a munkahelyen.</p>

Az állás meghirdetése idején, azaz három nap leforgása alatt 104 ember jelentkezett a munkára, de egyelőre csak 50-en kaptak esélyt a pénzkeresésre Budapesten. Az FKF Zrt. két ütemben veszi fel a munkavállalókat, május elején 21 férfi és 7 nő kezdte el a takarítást, a többiek június első hetében állnak munkába. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) közlése alapján mindegyik hajléktalan örült, hogy pénzt kereshetnek, és nem tartják kínosnak és szégyellni valónak, hogy aluljárókat tisztítanak.

Az érettségivel rendelkezők előtt nyitott a lehetőség a továbblépésre is

Azért fontos megjegyezni, hogy nem gondolták alantasnak az efféle munkát a hajléktalanszálló lakói, mert az állást betöltők többsége középfokú vagy szakmunkás végzettséggel rendelkezik.  Az FKF Zrt. BKV-bérletet ad a főállású munkásoknak, és a próbaidő lejárta után egyéb cafetéria juttatásokban is részesülhetnek.A BMSZKI más közszolgáltatókkal, többek között a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel és a Főkert Nonprofit Zrt.-vel is tárgyalásokat folytat, hogy a jövőben alkalmazzon hajléktalanokat.

Forrás: helyitipp.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!