Helyi közélet

2017.05.25. 13:57

Vádat emeltek a tímári rabló ellen, aki 700 forintot vett el haragosától

Nyíregyháza, Tímár - Egy hónapon belül vádat emelt az ügyészség azzal a tímári fiatal férfivel szemben, aki haragosától vett el erőszakkal 700 Ft-ot.

Nyíregyháza, Tímár - Egy hónapon belül vádat emelt az ügyészség azzal a tímári fiatal férfivel szemben, aki haragosától vett el erőszakkal 700 Ft-ot.

A vádirati tényállás szerint a 21 éves tímári férfi 2017. április végén meghallotta, hogy a szomszédban lakó nagymamájával az udvaron beszélget haragosa, a vele egykorú sértett. A kerítésen átugrott, és a fiatal nőt azonnal fennhangon szidalmazni kezdte. Amikor a nő távozni készült, és kiment az utcára az ingatlan kerítése elé letámasztott kerékpárjához, a fiatal férfi pénzt követelt tőle. A sértett letagadta, hogy nála készpénz van, ezért a vádlott a ruházatánál fogva rángatta, közben a pólóját is elszakította.

Észrevette, hogy a sértett nadrágjának derékgumijában készpénz van eldugva, azt onnan kirántotta. A nő hiába követelte vissza pénzét, a vádlott bántalmazással fenyegette, majd az eltulajdonított 700,-Ft-tal távozott.

A nő azonnal bejelentést tett a rendőrségen így a fiatalkorúként már több esetben vagyon elleni bűncselekményért elítélt fiatalembert a rendőrség azonnal őrizetbe vette.

Az azóta is előzetes letartóztatásban lévő férfivel szemben az ügyészség rablás bűntette miatt egy hónapon belül vádat emelt. Vele szemben börtönbüntetés kiszabására, közügyektől eltiltásra, az okozott kár megtérítésére, és több felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtására tett indítványt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában