Sport

2017.01.22. 20:52

Fatum-Nyíregyháza - Már nincs is olyan messze Békéscsaba

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata a soros évadban harmadszor ütközött meg a Békéscsabával.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata a soros évadban harmadszor ütközött meg a Békéscsabával.

Eleddig az volt a trend, hogy rendre a viharsarkiak kerekedtek felül (mint mindenki más ellen a magyar színtéren, idestova másfél éve...), azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy az őszi bajnoki vereséghez képest a január elején letudott kupaelődöntőben még inkább megszenvedtek a diadalért..

Nos, az itthon egyelőre egyeduralkodónak titulált békésiek nem vicceltek, mindjárt a mérkőzés elején 12:1-re megléptek, ezzel gyakorlatilag rövidre zárták az első felvonást. A folytatásban ledobta a láncot magáról a nyírségi gárda, komoly erőfeszítésre késztette a címvédőt. Mert bár a második etap hajrájában elfogyott az öt pontos előny (15:20), helyén volt a nyíregyházi lányok szíve: 25:24-nél játszmalabdát hárítva fordítottak – szettet nyertek az oroszlángbarlangban, ami az aktuális szezonban még senkinek nem sikerült! Sőt, kis híján újabb csoda történt, A harmadik szakaszban 24:19-es állásról csaknem visszakapaszkodott a Fatum, míg a negyedik szettben ugyancsak végig ott lihegett ellenfél nyakán. Mindenképpen a nyíregyháziak dicséretére szolgál, hogy a magyar színtéren nagyon régen izzadt meg ennyire a győzelemért a Csaba.

- KM-KT -

Röplabda: NB I., női

Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (10, -25, 23, 21)

Békéscsaba, 1000 néző, v.: Újházi M., Bátkai-Katona Á.

Békéscsaba: Matics, Bodnár D., Soós N., Szakmáry G., Clement, Tálas Zs. Csere: Molcsányi R., Szpin R. (liberók), Petrenkó, Ludmán, Nazarenko. Edző: Szasa Nedeljkovics.

Nyíregyháza: Szombathelyi Sz., Vacsi E., Genesis, Fernandez, Leidgeb N., Villám L. Csere: Isis, Tóth F. (liberók), Valdez, Kalotai Zs., Andrejkovics A. Edző: Horváth András.

Horváth András: – Amit szerettünk volna, hogy szettet raboljunk és szoros meccset vívjunk, az első szett kivételével sikerült megvalósítanunk. Gratulálok a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!