Veszélyes lehet, ha indulás előtt nem távolítják el a megfagyott csapadékot az autókról

Veszélyes lehet, ha indulás előtt nem távolítják el a megfagyott csapadékot az autókról
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Jégképződés veszélyeire hívják fel a figyelmet a Csengersimai Határrendészeti Kirendeltség munkatársai.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a téli időjárási körülmények következtében fellépő jégképződés miatt, elindulás előtt mindig ellenőrizzék a gépjárműveket, tisztítsák meg a szélvédőt, és távolítsák el a ráfagyott csapadékot. A jegesedés megszüntetése ugyanis a gépjárművezető feladata és egyben kötelessége. Haladás közben ugyanis a menetszél a jégtáblákat felszakíthatja, ami a mögöttük vagy velük szemben közlekedők számára rendkívül baleset- akár életveszélyes. A tehergépjárművek tetejéről levágódó jégtömeg a megelőző téli időszakban is gyakran okozott súlyos balesetet. Éppen ezért feltétlenül fontos, hogy a szabadban parkoló tehergépjárművek vezetői a ponyváról, dobozos felépítményről, rakományról, elindulás előtt, illetve hosszabb út esetében folyamatosan távolítsák el a havat és a jeget.

A csengersimai közúti határátkelőhelyen a tehergépjárművek ellenőrzése a határátlépés során kiemelt figyelemmel történik. Amennyiben a tehergépjármű vezetője a jegesedés megszüntetéséről nem gondoskodik, átléptetését a rendőrség megtagadja és visszafordítja Románia területére. Beléptetésre csak a közlekedés szempontjából biztonságos járművek esetében kerülhet sor!

… hogy mindenki hazaérjen!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Csenger.
SZON.HU


hirdetés