Cseppet sem volt vészes mohácsi szereplés, sőt!

Szabolcsiak a dobogón: az újonc lányoknál Laskai Írisz első, Tölgyes Dorottya második, a serdülő fiúknál Molnár Dávid harmadik lett
Szabolcsiak a dobogón: az újonc lányoknál Laskai Írisz első, Tölgyes Dorottya második, a serdülő fiúknál Molnár Dávid harmadik lett - © Fotók: Karikás Gábor
Nyíregyháza – A korosztályos asztalitenisz bajnokságon szabolcsi házidöntőt rendeztek az U13-as lányok korosztályában, ahol végül Laskai Írisz lett a győztes.

Ha nem is busójárásszerűen, de azért népes versenyzői létszámmal árasztották el Mohácsot a szabolcsi asztaliteniszezők. Az országos utánpótlásbajnokságnak adott otthont a baranyai város, ahol cseppet sem vészesen, sőt kifejezetten jól szerepeltek az apagyi, nyíregyházi és nyírbátori játékosok.

A bajnoki címről Laskai Írisz gondoskodott. A NAC Nyíregyháza versenyzője, a Túróczy Zoltán evangélikus iskola tanulója az év végén úgy léphet ki az újonc korosztályból, hogy elmondhatja magáról, egymást követő három évben is megszerezte a saját korcsoportja bajnoki címét – ilyesmire évekre visszamenően nem volt példa.

Olyanra pedig végképp nem, hogy két szabolcsi versenyző vívja egy országos bajnokság döntőjét. Merthogy Laskai Írisz mellett a tőle egy évvel fiatalabb nyírbátori Tölgyes Dorottya is nagyszerűen menetelt a fináléig (a negyeddöntőben izzadtak meg mindketten a legjobban, amikor egyaránt 3:2-re nyertek), ahol a megyebeli házidöntő remek csatát hozott, és végül Írisz kerekedett felül 3:1-re. A nemrég a Szabolcs Takarék tehetségprogramjába is bekerült asztaliteniszező a serdülők között is letette a garast, pontosabban felállhatott a dobogóra, párosban, az ajkai Pad Franciskával együtt gyűjtöttek komoly skalpokat, és lettek végül bronzérmesek.

Még egy érmet hoztak a messzi távolból haza a szabolcsiak: Molnár Dávid a serdülő fiúk között, egyesben lett harmadik, igazolva, hogy helye van a korosztályos válogatottban. Dávid számára kis csalódást jelentett, hogy harmadik kiemelt párosuk, amelyet a pécsi Hőgye Gáborral alkottak, a nyolc közé sem jutott be, de maradjunk annyiban, mindez nem a bátori titánon múlott. Az ifik között azonban összekapták magukat, és csak az éremküszöbben botlottak meg a második helyen rangsorolt tandemmel szemben.

Ami egyeseknek a bajnoki cím, az másnak a főtáblára jutással egyenértékű, és az apagyi Hanustyák Fanni két korcsoportban, a kis és nagy újoncok között is eljutott az egyenes kieséses szakaszig. Vele és a nyíregyházi Magera Grétával együtt négy szabolcsi lány volt ott az U13-as főtáblán – ahol aztán Laskaiéknak jutott a főszerep.

A teljes eredménylista a Kelet-Magyarország 2016. május 12-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés