Sport

2013.02.05. 12:00

Érmekért bunyóznának a Bocskain

A hajdúsági öklözők újra megmérettetnek a hagyományos Bocskai-emlékversenyen.

A hajdúsági öklözők újra megmérettetnek a hagyományos Bocskai-emlékversenyen.Szerdán megszólal a gong a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, s megkezdődik a világ egyik legpatinásabb amatőr ökölvívótornája, a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny ötvenhetedik (!) erőpróbája. A megmérettetésen 20 ország 136 ökölvívója lép szorítóba, köztük több hajdúsági bunyós.

Bevetésre várva

A DVSC három indulót, Kalucza Norbertet (52kg), Nagy Pétert (81kg) és Deél Szabolcsot (91kg) biztosan ringbe küld, a többi debreceni indulón részvétele kérdéses, hiszen komoly mezőny jelentkezett a viadalra, s súlycsoportonként maximum 16 fő indulhat.

- Neveztük Hinger Gabit, de ő sajnos betegség miatt nem vehet részt a viadalon – kezdte Rácsai András, a cívisvárosiak edzője. – Török Jani (60kg) is ott lesz a mérlegelésnél, nagyon szeretném, ha helyet kapna a mezőnyben. De neveztük Takács Józsefet (64kg), Pásztor Györgyöt (69kg) és Siroki Lászlót (60kg) is, szerdán kiderül, ki indulhat közülük. Szokás szerint erős mezőny lesz a Bocskain, Norbi, Peti és Szabi jó formában van, ha érmet szereznek, tökéletesen elégedett leszek – fogalmazott a tréner.

A súly is ellenfél

Érmes reményekkel állnak rajthoz a hajdúsámsoni HISE öklözői az emlékversenyen, Ungvári István (49kg) és Varga Miklós (60kg) is bizonyított már a rangos nemzetközi viadalon. Varga tornagyőzelemmel is büszkélkedhet, az idei versenyen is elvárás az éremszerzés, Ungváritól döntőt, az olimpikontól pedig aranyat remél Máté Attila vezetőedző.

- Jó ideig a kubai edzőtábort nyögték a srácok, mindketten betegséggel, hasmenéssel bajlódtak – kezdte kicsit bosszúsan az esélylatolgatást Máté Attila. – Ungit hosszabb, Mikit rövidebb ideig érintette ez a probléma, sajnos, addig nem tudtak rendesen edzeni. Utóbbi versenyzőmnek a betegség alatt és után sokkal jobban oda kellett figyelni a táplálkozásra, a folyadékbevitelre, így kicsit megugrott a súlya. Rég történt vele ilyen, úgy vélem, most nem is az orosz, hanem a súlya lesz a legnagyobb ellenfele. Ungvári Pisti most már jó erőben van, bízom benne, meglesz a megfelelő motiváció is nála. Idén Eb-t és vb-t is rendeznek, az a cél, hogy papírsúlyban versenyzőm képviselje a magyar színeket. A nehézségek ellenére remélem, hogy a srácok ott lesznek a végelszámolásnál.

Időrend

Az 57. Bocskai István-emlékverseny szerdán (13 és 18 órától) és csütörtökön (14 és 18 órától) a selejtezőkkel kezdődik, pénteken 14 órától az elődöntőket rendezik, míg szombaton 16 órától a döntőket láthatja a nagyérdemű. 

Jegyinformáció

Diák napijegy (14 év felett, diákigazolvánnyal): 200 forint

Felnőtt napijegy: 500 forint

Felnőtt bérlet (4 napra): 1200 forint

Nyugdíjasoknak (60 év felett) és gyerekeknek (14 év alatt) a belépés díjtalan

Máté Attila 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!