Digitália

2023.08.06. 06:00

Esés miatt halnak meg a második legtöbben a világon: órával sokszor megelőzhető lenne

Már Magyarországon is kaphatók a prémium kategóriás Huawei Watch 4 okosóra modellek, amelyeket kiterjesztett egészségfigyelő funkciókkal vérteztek fel. Ezen kívül akár 14, illetve 21 napos üzemidőt is lehetővé tesznek.

MW

Forrás: Huawei

Az új modellek futurisztikus dizájnnal érkeznek Magyarországra, önálló eSIM funkciókkal, emellett egyidejűleg hét érték – köztük az EKG, valamint a tüdőfunkció is – figyeléséhez is hozzájárulhatnak. A sorozat új tagjai több mint 100 sportolási módot kínálnak, valamint akár 30 méteres mélységig szabadmerülésre is alkalmasak. Ultrahosszú üzemidő módban a 4 Pro akár huszonegy, a 4-es pedig akár tizennégy napos használatot tesz lehetővé.

 

A sorozat alapfelszereltségéhez tartozik az EKG figyelés és a nyolc csatornás optikai pulzusszám-érzékelővel rendelkező TruSeen 5.0+ pulzusmérő technológia, amely lehetővé teszi a szívegészségügyi mutatók – például az aritmia, a szívritmus és a pulzusmintázat – pontos monitorozását. Ez a fejlett technológia EKG-elemzést mutat, és figyelmeztetheti a felhasználókat a szívvel kapcsolatos esetleges bizonyos kockázatok, például szabálytalan szívverés és artériás érfalmerevség esetén.

Új Légzés egészség funkciója hozzájárulhat a tüdőfunkció korai károsodásának hatékonyabb felismeréshez: egy szabadalmaztatott légzési spektrumelemző algoritmus segítségével a tüdő egészségét olyan mutatók alapján értékeli, mint a légzésszám, a véroxigénszint és a köhögésünk hangja, valamint olyan kockázati információkat is figyelembe vesz, mint a dohányzás vagy a levegőszennyezés.

A sorozat órái évek óta fejlesztett és optimalizált, Huawei TruSleep 3.0 technológián alapuló alvásfigyeléssel rendelkeznek, amely rögzíti az alvás minőségét, automatikusan észleli a felhasználó alvási időtartamát, és több fiziológiai paraméter elemzésével – mint a testmozgás, a pulzusszám és a szívfrekvencia-variabilitás (HRV) – feltünteti az átfogó alvásszerkezetet (beleértve a könnyű alvást, a mély alvást, a REM fázist és az ébrenlétet).

Az Egészségügyi Áttekintés (Health Glance) funkció keretében hét különböző egészségügyi mutatót mérnek az órák egyidejűleg 60 másodperc alatt, amellyel gyors rálátást kaphatunk a legfontosabb egészségügyi adatainkra. A hagyományos paraméterek mellett – amilyen például a pulzusszám és a véroxigén-szint (SpO2) –, az okosóra lehetővé teszi az EKG figyelést, az artériás érfali merevség észlelését, a stresszszint- és a bőrhőmérséklet-mérést, valamint a tüdőfunkció figyelését. Az Egészségügyi Áttekintés és az Egészségügyi Trendek mód könnyen érthető, diagramokat is tartalmazó áttekintést nyújt, az intelligens egészségügyi emlékeztetők pedig értesítéseket és javaslatokat küldenek a felhasználónak. Az esetleges eltérésekről pedig mindkét modellverzió valós időben figyelmeztet.

Az Egészség alkalmazás Egészségközösség megújult funkciója lehetővé teszi, hogy az arra felhatalmazott

családtagok és barátok megtekinthessék az eszköz viselőjének egészségügyi adatait, távolról ellenőrizzék egészségi állapotát, és bizonyos esetekben – például, ha az óra viselője elesik, vagy a normálistól eltérő értékei vannak – riasztást kapjanak.

A modellek több mint 100 sportolási módot kínálnak. A szigorú víznyomás-teszten átesett, szabadtüdős merülési móddal rendelkező okosórák ellenállnak a sós víznek, a hőmérsékletnek és az ütődéseknek. Emellett a szabadtüdős búvárkodáshoz is alkalmas vízhőmérséklet-figyelővel és iránytűvel is felszerelték őket. A sportolókat és sportolni vágyókat a továbbfejlesztett Tevékenységgyűrű funkció segíti a motiváció fenntartásában, amely értesítéseket küld az előrehaladásról, ösztönözve a felhasználókat arra, hogy elérjék vagy túlteljesítsék céljaikat.

 

A Huawei Watch 4 Pro repüléstechnikai minőségű titánból készült tokja, valamint a számlapot fedő domború zafírüveg egyszerre kölcsönöz eleganciát és tartósságot a mindennapi viselés során. A 4-es modellverzió pedig fekete rozsdamentes acél tokkal és 3D hajlított üvegével letisztult és egyúttal futurisztikus megjelenést nyújt az órának.

A 4 Pro 1,5 hüvelykes, LTPO flexibilis képernyővel büszkélkedhet, amely 71,72 százalékos képernyő-test aránnyal és rendkívül energiatakarékos, 1Hz-es Always-On Display (AOD) funkcióval rendelkezik. A 4-es szintén 1,5 hüvelykes, 74 százalékos képernyő-test arányú, rugalmas LTPO kijelzővel érkezik. Mindkét okosóra IP68-as por- és vízállósági tanúsítvánnyal, valamint 5ATM-es besorolású vízállósággal akár 30 méteres mélységig szabadmerülésre is alkalmasak. Ultrahosszú üzemidő módjuk akár 14, illetve 21 napos használatot is lehetővé tesz.

A Watch 4-es 179.999, a Watch 4 Pro pedig 209.999 Ft-ba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!