Digitália

2023.10.18. 06:00

A siker titka? Mesterséges intelligenciával készült profilkép

Egyre többen vetik be az okostelefonokon is elérhető mesterséges intelligencia programokat, hogy szelfijeikből olyan fotót készítsen nekik, amelyekkel nagy eséllyel megkapják a megpályázott állást.

MW

Forrás: Remini

Hol vannak már a különféle szűrők meg Photoshop-buherálások? Az új trend a mesterséges intelligencia (MI) által felturbózott fotó, amelyik önmagunk legjobb változatát készíti el.

Nyár óta vírusosan terjed egy videó a TikTokon, amely bemutatja, hogy egy fiatal nő milyen képet helyez el magáról a LinkedIn álláskeresőjében.

Egészen másként néz ki a valóságban, mint rendkívül professzionális kinézetű portrékon, amelyeket a Google Play-en és az Apple Store-ban is megtalálható Remini mesterséges intelligencia appal készített. Csak az említett videót mára 52,3 millió alkalommal nézték meg.

A Remini alkalmazás és versenytársai, mint például a Try It On AI vagy az AI Suit Up, mesterségesintelligencia-alapú szoftvereket használnak profilképekhez, hogy úgy nézzenek ki, mintha profi fotós készítette volna őket.

A Remini használatához nyolc-tíz szelfit kell feltölteni, lehetőleg különböző szögekből exponálva, jó megvilágítással. Az MI ezeket a képeket feldolgozza és öntevékenyen feljavítja.

Néhány percen belül elkészülnek az MI-fotók, amelyeken mindenki nagyon okosnak, sőt elbűvölőnek tűnik; különböző stílusú frizurákkal, változatos ruhákat viselve, s mindezt persze tökéletes megvilágítással, mint egy filmsztárnak.

Forrás: Suit Up

Az MI hibátlan bőrt varázsol, kijavítja a sminkeket, s mintha kissé karcsúbbak lennének a felhasználók a képeken.

A korábban is elérhető, hasonló szoftverekhez képest nagy különbség, hogy azok a közösségi médiában való közzétételről, játékos szórakozásról szóltak, a mostani MI-programok azonban kifejezetten a LinkedInre és más álláskereső weboldalakra „állítanak elő” tökéletesnek kinéző munkaerőt.

Az MI-szolgáltatások ráadásul olcsók – legalábbis egy profi fotós munkájához képest. Még pár napig ingyen működő próbaverziókat is kínálnak.

Nem a legrealisztikusabb képeket készítik, némelyiken látszik, hogy szerkesztett, a másikat meg mintha mesterséges intelligencia generálta volna műanyagból – de mégis igen hatásosak az álláskereső oldalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!