Digitália

2023.12.11. 13:58

Valójában ez érdekelte a magyarokat 2023-ban

A Google Kereső éves összegzője pontosan megmutatja, mire kerestek rá legtöbbet a felhasználók itthon és szerte a világon.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Roman Samborskyi

Hagyományos módon a Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy keresője szerint milyen személyekre, eseményekre és fogalmakra kerestek rá leggyakrabban a felhasználók, bemutatva ezzel az adott időszak legnépszerűbb témáit, illetve a legfontosabb változásokat az előző évi trendekhez képest. A Year in Search oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetők.

Ezek voltak 2023 legfelkapottabb témái Magyarországon

2023-ban is igazán változatos témák kerültek fel a Google Kereső magyarországi toplistáira. A legkeresettebb hírességek esetében kis meglepetést okozva Azahriah került az élre, akit Eszenyi Enikő követett szorosan.

Sokaktól búcsúznunk is kellett idén, Suhajda Szilárd és Matthew Perry csak néhány a leggyakrabban keresett személyek közül.

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között hazai és nemzetközi találatok is szerepeltek, dobogós helyezett lett például az idei év két nagy riválisa, az Oppenheimer és a Barbie film, de előkelő helyen végzett a Hazatalálsz című magyar sorozat, valamint a Sztárbox és a Nyerő Páros televíziós műsorok is.

Legnépszerűbb sporteseménynek az Atlétikai Vb és Eb selejtező bizonyult, utóbbi esetén a Szerbia és Bulgária ellen játszott mérkőzések eredményei érdekelték leginkább a magyarokat.

A közkedvelt elektronikai eszközök piacát 2023-ban is az iPhone termékek uralták,

s míg a videójátékok közül a Stumble Guys és a Hogwards Legacy került ki győztesen,

az idei év legdivatosabb receptjei közül az őzlábgomba és almás pite elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben.

A Google csapata idén annak is utánajárt, hogy 25 év alatt mik voltak a legnépszerűbb keresések, s összeállította a legnépszerűbb találatok listáját. Íme, néhány az elmúlt negyed évszázad legfelkapottabb Google keresései közül:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!