Helyi közélet

2015.05.06. 11:38

MSZP-sajtótájékoztató: Legyen nemzeti ügy az egészségügy!

Nyíregyháza – Az ad hoc ötletelés nem segít az egészségügy helyzetén – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Tukacs István. A párt országgyűlési képviselője szerint a hálapénz törvényesítésével kialakul hazánkban a szegények és a gazdagok egészségügye, a kormánynak nem forrásokat kell elvonni az ágazatból, hanem épp ellenkezőleg!

Nyíregyháza – Az ad hoc ötletelés nem segít az egészségügy helyzetén – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Tukacs István. A párt országgyűlési képviselője szerint a hálapénz törvényesítésével kialakul hazánkban a szegények és a gazdagok egészségügye, a kormánynak nem forrásokat kell elvonni az ágazatból, hanem épp ellenkezőleg! – Demagóg módon mondhatnám azt, stadionok helyett az egészségügyre kell a százmilliárdokat fordítani, nem demagógiával pedig azt: olyan költségvetés kell az országnak, amely garantálja az egészségügyi ellátás működését, az abban dolgozók tisztességes bérezését, a betegek érdekeit. Az egészségügy legyen nemzeti ügy, amelyben születik egy középtávú politikai és szakmai megállapodás, s nem ciklusonként változó elképzelések szerint rángatják jobbra vagy balra az ágazatot. Készüljön el egy valóságos életpályamodell, s meg kell erősíteni a háziorvosi ellátást– sorolta a politikus és hozzátette: ott lesznek május 12-én a budapesti demonstráción, mely eddig soha nem látott összefogással áll ki az egészségügy érdekeiért.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában