DVSE

2012.10.17. 07:23

Sima pólós siker a Ferencváros otthonában

A debreceni vízilabdázók esélyeshez méltóan, félgőzzel is magabiztos győzelmet arattak a házigazdákkal szemben.

A debreceni vízilabdázók esélyeshez méltóan, félgőzzel is magabiztos győzelmet arattak a házigazdákkal szemben.A csütörtökön kezdődő négynapos európai kupasorozat előtt kiváló főpróbát tartott a Debrecen vízilabdacsapata a Vodafone Férfi Vízilabda OB I második fordulójában. A szombati nyitófordulóban a szentesiek felett gólzáporos győzelmet arató hajdúságiak ugyanis a Népligetben, az anyagi problémákkal küzdő és jelentősen meggyengülő Ferencváros otthonában vizitáltak.

Bár az első támadást a házigazda ferencvárosiak vezethették, a Gyöngyösi legénység már az első percben magához ragadta az irányítást, miután Milos Korolija és Komlósi Péter is bevette a fiatalokkal felálló zöld-fehérek kapuját. A gyors dupla után a kezdő játékrész további percei gólcsendet hoztak, amelyet Varga Tamás akciógólja tört meg a negyed vége előtt két perccel, majd az ex-debreceni Kárteszi szépített ugyancsak akcióból.

A második etap Varga Tamás büntetőtalálatával kezdődött, de ezúttal a többiek is kivették a részüket a gólgyártásból, Halek, Weszelovszky és Letica is eredményes volt, míg a csekély létszámú Fradi-tábor mindössze kétszer örülhetett.

Magabiztosan

A harmadik negyedben a vendég debreceniek Európa-bajnok hálóőrét a fiatal Nébald Olivér váltotta a kapuban, melynek hálóját már a negyed elején megzörgette a ferencvárosi Paján, ám fél percen belül Letica révén érkezett a cívisvárosi válasz. A Fradi próbált zárkózni, és szorossá tenni a mérkőzést, de a folytatásban csak kétszer jutottak el Nébald kapujáig, miközben a hajdúságiak megállíthatatlanul dobálták a gólokat, sorrendben Korolija, Giorgetti és a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás.

Az utolsó játékrészben a piros-fehérek kapitánya tovább növelte csapata előnyét, társai pedig folytatták, Giorgetti második, Letica harmadik, a junior válogatott Palotás pedig első találatát szerezte a találkozón. Gyöngyösi András tanítványai második bajnokságbeli megmérettetésüket is sikerrel vették tehát, kiváló főpróbát tartva így az Európa Kupa küzdelmei előtt.

Vodafone Férfi Vízilabda OB I, második forduló

FTC Waterpolo-Debrecen 8-15 (1-3, 2-4, 3-4, 2-4)

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!