Helyi közélet

2016.09.24. 10:21

Sok öt forint sokra megy

Penészlek, Nyírcsászári - Az összefogás eredményeként megújult két megyei iskola mosdója.

Penészlek, Nyírcsászári - Az összefogás eredményeként megújult két megyei iskola mosdója.

Vadonatúj mellékhelyiségekkel köszöntötte az új tanévet az idén öt hátrányos helyzetű iskola a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program jóvoltából. A második éve futó program a tisztítószert forgalmazó Unilever és az akcióhoz csatlakozó építőipari és építőipari anyagokat gyártó cégek összefogása mellett a márka vásárlóinak is köszönheti sikerét. Tavasszal minden termék után öt forint jutott az akciónak, így 13,5 millió forint gyűlt össze az iskolák számára. A penészleki és a nyírcsászári általános iskolákban pénteken adták át a felújított mosdókat.

– Jó helyre került az ajándék, mert itt nagyon tehetséges gyerekek élnek, és olyan emberek, akik megbecsülik azt munkát, amivel a helyiségek felújítása járt – mondta dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő.

Ajándékkal is készültek

– Nekünk óriási öröm, hogy egy ilyen közösségért is felelősséget tudunk vállalni, és hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a gyerekek higiénikus, szebb környezetben tölthessék a mindennapjaikat – mutatott rá Buss Viktor. Az Unilever nyírbátori gyárának igazgatója hozzátette: fontosnak tartották, hogy ne csak felújítsák a mosdókat, hanem az intézmények kapjanak olyan termékeket, amelyekkel tisztán tarthatják az új helyiségeket.

– Ezért gondoltuk úgy, hogy felajánlunk néhány raklap Domestost.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában