Egészségnap a Mocorgó Gyerekházban

Egészségnap a Mocorgó Gyerekházban
Nyíregyháza – Egészségnapot szerveztünk a Mocorgó gyerekházban, melynek elsődleges célja, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék a különféle zöldségeket, gyümölcsöket.

Eddig szinte minden évben szerveztünk egészségnapot gyerekházban, de az idén már a nyírmadai Mi Kis Falunk Egyesülettel közösen és a Humán Szolgáltató Központ segítségével valósítottuk meg. A délelőtt folyamán a szülőknek, meghívott vendégeknek és mindazoknak akik ellátogattak az egészségnapra lehetőségük volt vérnyomásmérésre, vércukorszint mérésre, testsúlymérésre, egészséges ételek, zöldségek kóstolására. Az egészséges életmód témájában pedig a védőnő tartott előadást. Az egészségnapon kívül is odafigyelünk arra, hogy a gyerekek rendszeresen fogyasszanak friss zöldséget, gyümölcsöt

Az egészséges táplálkozás az egészség megőrzés alapja. Nem beszélhetünk egészséges életmódról akkor, ha nem táplálkozunk egészségesen. Minél korábban kezdjük egészséges ételekkel etetni a még egészséges gyermekeket, annál valószínűbb, hogy egészséges felnőttekké válnak. Nagyon örölünk annak, hogy sokan részt vettek a rendezvényen, intézmények – önkormányzat vezetői, dolgozói, egyesület tagjai, képviselő tesület néhány tagja, helyi lakosok . Ezen a napon lehetőség volt betekinteni az új helyen és szebb környezetben működő gyerekház életébe is. Ezúton köszönjük mindenkinek a segítséget és a rendezvényen való részvételt.

– Buza Andrea, Nyírmada gyerekház vezető –
hirdetés