Hajdú-Bihar

2012.11.09. 19:20

Tíz éves jubileumot ünnepeltek Körösszakálban

Körösszakál - Egész napos rendezvénnyel ünnepelték a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományőrző Közösségfejlesztő és Szervező Egyesület valamint a Petlend-Csehi Néptáncegyüttes 10 éves születésnapját 2012. november 3-án.

Körösszakál - Egész napos rendezvénnyel ünnepelték a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományőrző Közösségfejlesztő és Szervező Egyesület valamint a Petlend-Csehi Néptáncegyüttes 10 éves születésnapját 2012. november 3-án.Délelőtt 10 órától délután 4 óráig Pálfi Tamás által megszerkesztett régi képekkel,videókkal,élménybeszámolókkal emlékeztek vissza a kezdetekre az alapító tagok többek között: Monok Beatrix, Györfi Anita, Szakadáti Tímea, Far Éva Bernadett,Györfi Sándor,Pataki Attila,Pálfi Tamás, Zsuró Ádám, Czegle Norbert,Turi Sándor Gergő, Fodor József, Erdei János illetve akik az alapítást követő években csatlakoztak a csoporthoz:Oláh Dóra, Czere Erika,Nagy Alexandra,Máté Eliza,Szabó Annamária,Márkuj Tímea,Varga Dóra,Karácsony Nóra,Tóth Zsuzsanna,Varga Mihály,Palercsik Péter,Karácsony Ferenc,Lesi Zoltán,Erdei Zsolt,Varg Dávid Gyula,Kardos Bence.

Az esti rendezvény 7 órakor kezdődött a körösszakáli sportcsarnokban.Közel 250fő jelent meg a rendezvényen,köztük támogatók,szülők,barátok,érdeklődők.

A Körösmenti táncegyüttes Senior csoport bukovinai táncok című műsora nyitotta meg a gálaestet majd Fodor József a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományőrző Közösségfejlesztő és Szervező Egyesület Elnöke megtartotta nyitóbeszédét.

A Petlend-Csehi néptáncegyüttes 5 koreográfiát mutatott be: eleki,gömöri, magyarpalatkai,nagyecsedi és szatmári táncokat. A koreográfiákat Mahovics Tamás, Kovács Sándor és a jelenlegi művészeti vezető Pap Zoltán állította össze.A zenét a békés-megyei Suttyomba zenekar biztosította.Tagjai: Szujó Zsolt-hegedű,Schafer Szilveszter-hegedű,Bohák Endre-brácsa,Nagy István-klarinét,Laurik László-nagybőgő.

Műsort adott még a Körösszakáli Nemzetiségi Nyugdíjas Egyesület.Nótacsokrot énekeltek a szünet után.

A műsorokat követően más néptánccsoportok köszöntötték fel a Petlend-Csehi néptánc együttest.Többek között a gyomaendrődi Körösmenti Táncegyüttes,a békési Belencéres táncegyüttes,A Komádi Körös-Körül táncegyüttes a körösnagyharsányi Harsány táncegyüttes és a romániai Iratoson lévő nemrégiben alakult néptánccsoport.

A gálaest lezárásaként Turi Tamara konferanszié felkérte Pap Zoltán művészeti vezetőt tartsa meg záróbeszédét.

Svédasztalos vacsora fogadta a vendékeket, amely mulatozásba torkollott a Suttyomba zenekarral, illetve a berettyóújfalui Rokkó Band-el.

Másnap délutánig tartott ez a felejthetetlen mulatozás.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!