atlétika

2020.08.08. 13:09

Nyíregyházi győzelmi esélyek az országos bajnokságon

Hármasugróink sérüléssel bajlódtak, Kerekes Dórának áll leginkább a zászló.

Szombaton és vasárnap a Lantos Mihály Sportközpont lesz a házigazdája a 125. felnőtt atlétikai országos bajnokságnak. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül többen is esélyesek az elsőségre, a dobogós helyezésekre. Férfi magasugrásban Bakosi Péteré az idei legjobb eredmény. Hármasugrásban a férfiaknál a nyíregyházi Pál Robin, valamint Nyisztor Petra is ott van a dobogóra jelentkezők között.

– Nem szeretek esélyt latolgatni, most nehéz is lenne, hiszen eléggé vegyes érzelmekkel indulunk a találkozóra – kezdte érdeklődésünkre Bakosi Béla, az ugrók edzője. – A két hármasugrónk felkészülése nagyon nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, sérülés hátráltatta a munkát. Ráadásul Nyisztor Petrának és Pál Robinnak idén ez lesz az első versenye, Petinek pedig a második.

– A cél az, hogy a lehetőségekhez mérten mindenki tegye oda magát, és ha az idei legjobbját hozza, akkor már nem lehetünk elégedetlenek. Petráéknál több esélyes van a dobogós helyezésekre, az aznapi ki mit tud fog dönteni. Robin az eredmények alapján dobogóra léphet, és bízom benne, hogy Peti sem tér haza érem nélkül, az övé az idei legjobb eredmény.

Részleges izomszakadás

A férfi súlylökésben a fedett pályás bajnok Tóth Balázs szabadtéren is a dobogó legfelső fokára állhat. Női diszkoszban a szombathelyiekkel készülő Kerekes Dóra remek passzban van, és mivel Márton Anita nem indul, a szám nagy esélyese. A férfi diszkoszban Szikszai Róbert legutóbb hatvan méter felett dobott, de pénteken a derekánál részleges izomszakadást diagnosztizáltak, így nem indul.

– Három bajnoki címben reménykedtem, de lehet, hogy csak kettőre van esély – tért a lényegre Kerekes László, a dobók edzője. – Férfi súlylökésben Tóth Balázs idén még nem kapott ki, viszont a ranglistát 17,39 méterrel Fischer Márk (Maximus) vezeti. Balázs idei legjobbja 17,19, Kovács Lászlónak 17,12, a tavalyi bajnok Detrik Balázsnak (mindketten Ikarus) 16,91 a legjobbja. Ezek alapján nagy küzdelem várható, kiélezett lesz a verseny, mi azért úgy megyünk oda, hogy nyerjünk. Dóri jó formában van, és Anita távollétében nagy esélyes. Robi is jó formában van, nemrégiben 60,89-ot dobott, végül úgy döntöttünk, hogy a bemelegítés után döntünk arról, hogy tud-e indulni.

Veronika új stílusa

– Súlylökésben Tucsa Veronika is indul, az új technika miatt még nem elég stabil a formája. Ráadásul még eléggé lámpalázas, ám amennyiben kijön neki a lépés, a negyedik-ötödik helyen zárhat.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában