Sport

2013.02.14. 09:17

Amilyen szerencséjük van...

Az NRK eddig egyszer sem tudott komplett csapattal pályára lépni a TF ellen – lehet, hogy most is így lesz...

Az NRK eddig egyszer sem tudott komplett csapattal pályára lépni a TF ellen – lehet, hogy most is így lesz...Az illúziókkal le kell számolni! Az NRK élvonalbeli röplabdacsapata a Testnevelési Főiskola ellen pénteken, idegenben kezdi az egyik fél három győzelméig tartó párharcot. A rájátszás nyitányát jelentő összecsapás esélyeiről elég legyen annyi: az alapszakaszban, majd a Magyar Kupában oda-vissza – kivétel nélkül – a fővárosiak kerekedtek felül, ami a két klub lehetőségei között szakadéknyi különbséget tekintve minden, csak nem meglepetés. Éppen ezért kissé érthetetlen, miért kényszerítik az egyébként is karcsú költségvetéssel működő, a felszínen maradásért küzdő, gyakorlatilag amatőr klubokat ilyen hosszúságú mérkőzéssorozatra? A fentebb vázolt tény következtében szakmailag is nehezen magyarázható a lebonyolítás módja, elvégre a szűk elitet képező együttesek (Gödöllő, Vasas, Békéscsaba, TF) aligha izzadnak meg a továbbjutás érdekében...

Mindenesetre a nyíregyháziak bajnoki szereplését nem érheti kritika. A negyedik hely megszerzésével, a felsőházi folytatás kivívásával szentírásnak tekinthető, hogy ősszel is a honi elit tagjai lesznek. Jelen körülmények ismeretében a maximumot hozták ki magukból. A többi – szó szerint – ráadás.

– Nincs ezen mit szépíteni, egyértelmű favorit TF az esélyes, az előzmények is erre utalnak – fogalmazott Balázs István, az NRK trénere. – Más kérdés, hogy egyszer sem játszottunk komplett csapattal ellenük, és amilyen szerencsénk van, elképzelhető, hogy most is lesz hiányzónk. Nehezítette ugyanis felkészülésünket, hogy az elmúlt hét végén, Kecskeméten rendezett diákolimpiai fellépésről három játékos, Ilyés Bettina, Berényi Eszter, és Andrejkovics Alexandra betegen tért haza, azóta még nem is edzettek. Emiatt jelen pillanatban bizonytalan vagyok az utazókeretet, és ami ennél fontosabb, a kezdőcsapat összeállítását illetően. Egyébként sincs könnyű a dolgunk, így aztán különösen nem.

A második meccset vasárnap (kezdés: 17 óra), hazai pályán, a Vasvári gimnáziumban vívja az NRK.

Rájátszás

A továbbá párosítás

Békéscsaba–Miskolc, Vasas–Budapest SE, Gödöllő–UTE.

Valamennyi párharc egyik fél három győzelméig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!