Egyperces

2016.10.30. 16:24

Sokkoló: Az "új katicák" megtelepedtek a kutya szájában, és belülről rágták

USA - Nem csak Európában, de az Egyesült Államokban is egyre nagyobb gondot okoznak az Ázsiából érkezett harlekinkaticák.

USA - Nem csak Európában, de az Egyesült Államokban is egyre nagyobb gondot okoznak az Ázsiából érkezett harlekinkaticák.

Korábban hírt adtunk róla, hogy egy szlovák kisbaba arcát harapdálta szét egy katica, most újabb horror-sztorival tudunk szolgálni, ami ékes bizonyítéka, mennyire agresszív rovarfajról van szó:

A Kansasben élő Fances Jiriks arra lett figyelmes, hogy kutyája, Bailey lehangolt állapotban van és enni sem hajlandó. Amikor alaposabban szemügyre vette kedvencét, sokkoló felfedezést tett: nyüzsögtek az eb szájában a harlekinkaticák.

Az állatorvos azt mondta, találkozott már hasonló esettel.

– Ha a kedvenced nyáladzik vagy habzik a szája, érdemes katicák után keresgélni. Ezek a rovarok fájdalmas harapásaikkal fekélyeket okozhatnak a nyelven vagy a szájpadláson - mondta az állatorvos, Lindsay Mitchell és felhívta a gazdik figyelmét, hogy minél később veszik észre a bajt, annál nehezebb eltávolítani a katicákat.

Forrás: borsonline.hu


Milliószámra jelentek meg az elmúlt hetekben a harlekinkaticák az országban. Rengeteg háztartásban gondot okoznak, mert amellett, hogy büdösek és csípnek, mindenhol utat találnak maguknak, még a legkisebb réseken is bejutnak a lakásba. Ezen a felvételen is jól látszik, a harlekinkaticák még mindig rajzanak.

Amikor az anya megpillantotta a katicát a kislány arcán, olyan aranyosnak találta, hogy rögtön le akarta fotózni. De aztán észrevette a harapást a kis Dianka arcán...

Csak a szokásos sztori: az ember belepiszkált a természet ügyeibe, és most issza a levét - nem is kicsit. Megállíthatatlan a katica invázió, de ezek aztán nem azok a cuki kis eszem a lelkét bogárkák - derült ki a 24.hu cikkéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!