Járvány

2020.05.21. 09:20

Szombattól újra sétálgathatunk a szentendrei Skanzenben

A boltok, vendéglátóhelyek nyitva lesznek, de az épületeket még nem nyitják ki.

Szentendre, 2019. június 1. Filkeházáról származó nádtetõs boronafalas régi falusi lakóház adatait olvassa egy fiatal turista az ötvenkét éve megnyílt Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum észak-magyarországi falu épületeit bemutató területén. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba

Fotó: Jászai Csaba

A szabadtéri múzeum egyelőre csak sétálójeggyel lesz látogatható a járványügyi és távolságtartási szabályok betartásával. A megszokott nyitvatartási időszakban keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között várja újra a látogatókat a szentendrei Skanzen. Az épületek egyelőre zárva tartanak, egyes épületbelsők viszont megtekinthetőek lesznek – közölte a Szabadtéri Néprajzi Múzeum sajtóosztálya szerdán.

A látogatók sétálhatnak a tájegységekben, az utcákon, az épületek között, az udvarokban, portákon, kikapcsolódhatnak a múzeum 60 hektáros parkjában.

Szombattól a múzeum boltjai, vendéglátóhelyei is nyitva lesznek,

bicikli, kisszekér és roller is bérelhető lesz a bejárati épületben.

A látogatók csak a járványügyi és távolságtartási szabályok betartásával léphetnek a Skanzen területére. Kötelező a másfél méteres távolságtartás a nem egy háztartásban élők között, zárt térbe pedig csak védőmaszkkal szabad belépni.

A biztonság érdekében javasolják az online jegyvásárlást, a zárt terekbe (bejárati épület, mosdó) pedig maximalizálják a belépők számát. A múzeum munkatársai rendszeresen fertőtlenítik és takarítják majd a mosdókat.

A múzeum előre bejelentett, csoportos látogatókat egyelőre nem fogad és rendezvényeket sem tart előreláthatólag augusztus 15-ig.

Borítókép: látogató a Skanzenben 2019 őszén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában