Életstílus

2010.07.03. 14:45

Benőtt szőrszálak, izzadás, bőrkeményedés

<p>Szabadulj meg a legkínosabb szépségproblémáktól, melyek megkeserítik a nyarat, filléres, házi módszerekkel!</p>

Nyáron mindenki jobban odafigyel a megjelenésére, hiszen több a szabad bőrfelület. Emiatt a problémák is megszaporodnak, hiszen a ruha nem takar mindent. Olvasd el cikkünket, hogy elkerüld a legkínosabbakat.

Begyulladt szőrszálak

A simaság ma már kötelező, és, ha nem is vagy a brazil fazon híve, a területet biztosan rendben tartod, akár a párod, akár a bikini kedvéért. Ha nem szeretsz sokat foglalkozni a szőrtelenítés kérdésével, akkor valószínűleg gyantával szabadulsz meg a nemkívánatos szőrszálaktól. Bár valóban hosszabban tart az eredmény, ha szőrtüszőstül irtod ki, előfordulhat, hogy a növekvő szálak a bőr alá fordulnak, és begyullad a terület.

A legjobb, ha nem utólag orvoslod a problémát, hanem megelőzöd. Ha a bőr megvastagodott, akkor könnyebben eltéved a szál. Szőrtelenítés előtt alaposan radírozd át a bőrt. Használj sót és tusfürdőt, mert az olajos radírok használata miatt a gyanta nem ragad meg a felületén.

Ha sok a gyulladt szőrtüsző, egy ideig válts át borotvára. Soha ne nyomkodd és kapargasd, mert hegek képződhetnek. Ilyenkor szintén a testradír segíthet, de alapos áztatás után. Lehet, hogy azonban az is elég, ha meleg vizes borogatást teszel rá, így a bőr felpuhul, és magától felfakad a gyulladt pont.

Izzadságfoltok

Bár nem a legmelegebb nyarunkat éljük, bizony előfordulhat, hogy a metrón vagy a villamoson kapaszkodva foltot látsz a hónaljadnál. Az izzadás természetes, az optimális testhőmérséklet nem tartható fenn nélküle. De természetesen zavaró lehet, ha extrém mértékben izzadsz.

A túl erős izzadás hátterében, ha valóban szélsőséges mértékű, betegségek, illetve hormonzavar is állhat. Ha semmi nem segít, akkor keresd fel orvosodat!

A zsálya közismerten izzadásgátló hatású. Vegyél hetente kétszer-háromszor fürdőt, és önts kétliternyi zsályateát a vízhez. Ez mérsékelni fogja az izzadást.

Hordj magadnál arclemosó vagy popsitörlő kendőt, így bárhol és bármikor fel tudod frissíteni magad. Az izzadságra nem érdemes dezodort kenni, mindig csak tiszta bőrfelületen használj izzadásgátlót. A hintőpor is segíthet, mert felszívja a nedvességet, de vedd figyelembe, hogy könnyen összecsomósodik a hónaljban. Kerüld a műszálas anyagokat, mert nemcsak a kellemetlen szagokat fokozzák, de a szellőzés hiánya miatt pattanások is könnyebben alakulnak ki például a háton és a popsin.

Bőrkeményedés

A bőrkeményedés voltaképpen vészreakció, és arra figyelmeztet, hogy a láb egyes részei túl nagy nyomásnak vannak kitéve. De a nőket a legritkább esetben érdekli, hogy a szép cipő milyen károkat okoz a lábon. Azonban, ha a szandálban látszik is, már nem szabad csak legyinteni.

A legegyszerűbb, ha naponta átdörzsölöd a lábfejet, illetve a sarkat horzsakővel, utána pedig krémmel ápolod. Ha azonban ez nem elég, mert olyan vastag a kemény rész, bugyoláld be éjszakára. Kend be a bőrkeményedést zsíros krémmel vastagon, majd vizes borogatást tegyél rá, ezt burkold folpackba, és húzz erre zoknit. Hagyd rajta egész éjszaka, majd reggel dörzsöld át. Kétnaponta addig ismételd a műveletet, amíg el nem tűnik a bőrkeményedés.

Szerző: Fehér Ági

Forrás: femina.hu

A cikk másodközlése a Femina írásos engedélyével és jóváhagyásával történik, figyelembe véve a Femina Szerzői jogok idevonatkozó jogi kikötéseit is. A cikk további átvétele, részleteinek közlése, kivonatolása kizárólag a Femina írásos engedélyével lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!