Életstílus

2016.10.07. 19:48

Télen is óvja a bőrét!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A száraz bőr megtisztításához a kádfürdő helyett érdemes a zuhanyzást választani.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A száraz bőr megtisztításához a kádfürdő helyett érdemes a zuhanyzást választani.

A hideg időszak nem csak az immunrendszerünket teszi próbára, a bőrünket is. A tél kihívás a bőrünknek, nehezen viseli a kinti hideg levegőt, az otthonunk meleg, száraz klímáját. Érdemes jobban odafigyelni a bőrápolásra, hogy elkerüljük a bőrproblémákat, vagy ha az már szárazzá, kirepedezetté, érzékennyé vált, kényeztessük megfelelő ápolókrémekkel. Hogyan változtassunk a bőrápolási szokásainkon télen?

– Nem csupán a szabadon maradt arcot vagy kézfejet kell ápolni, hanem a test bőrét, annak teljes felületét – ad választ dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos. – Egyre gyakoribb probléma a felnőttek és a gyermekek körében is a száraz, viszkető bőr. Az életkörülmények, a táplálkozási, tisztálkodási szokások változása miatt is sokszor alakul ki bőrszárazság, ami gyakran viszketést okoz, s emiatt többször vakarózhatunk, így fokozódhat a bőr sérülékenysége. Ez főleg idősebb korban okoz problémát, hisz a korral amúgy is csökken a faggyú­termelés, ezért idős embereknél fokozottan figyelni kell a viszketés csökkentésére és a száraz bőr kezelésére – magyarázza a szakember.

– A száraz bőr megtisztításához a kádfürdő helyett érdemes a zuhanyzást választani, melyhez olajos tartalmú tusfürdőt használhatunk, illetve a kádfürdőzés során a száraz bőr igényli a nagyobb mennyiségű fürdőolajat – tanácsolja a Derma-Art Bőrgyógyászati Magánklinika tulajdonosa.

– Az olaj hatására zuhanyzás, fürdés közben a száraz bőr érzete olajossá válik, de a törölközés után ez a síkos érzés megszűnik. A száraz bőr nem feltétlenül jelent betegséget, hidratáló tusfürdő és hidratáló testápoló együttes használatával néhány hét alatt megfelelő módon visszaállítható a száraz bőr normál pH-értéke – hangsúlyozta a szakorvos.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!