Erre senki sem számított

2019.07.10. 13:31

Szomorú beszámoló és bejelentés

Gyula Sándor lemondott, ám a junior világbajnokságon még ott lesz Hatházi Dórával.

A junior vébén még ott lesz Dórival a mestere | Fotó: Mán László

Szomorú sikeredett az a szerdai sajtótájékoztató amelyen a Continental Arénában Sitku Ernő, a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatója Hatházi Dórát és Gyula Sándort köszöntötte. A mester és tanítványa ott volt a nemrégiben Kazanyban rendezett junior úszó Európa-bajnokságon. A szerepléshez gratulált Sitku Ernő.

- Kicsit szomorúan mondom, hogy bár nem úszott rosszul Dóri, azért nem vagyunk boldogok – vette át aszót Gyula Sándor. – Tudni kell, hogy a junior Eb-ken országonként négy-négy versenyző indulhat egy számban, ám a középdöntőbe csak ketten kerülhetnek. A 200 pillangón igazi magyar szám mindkét nemben és korosztályban, Dóri mellett hárman is indultak a magyar csapatból. A középdöntőből azonban csak Berecz Blanka és Fábián Fanni jutott tovább, és ők végeztek a döntő első két helyén. Nagy Réka is kiesett, Dóri pedig délelőtti úszásnál mindössze egy századdal maradt el legjobbjától, ám ez nem volt elegendő a továbbjutáshoz. A kiesése nagyon megviselte engem és őt is, után százon döntőbe, ötvenen középdöntőbe jutott és váltóban is szerepelt, ám ezek nem tudták feledtetni a kétszázat. Ráadásul az első két magyar indulhat az augusztusi, budapesti junior világbajnokságon. Dóri a főszámát jelentő 200-on így nem lehet ott, 100-on és 50-en illetve a 4x100-as gyorsváltó tagjaként. Ami talán biztató, hogy már csak ő lesz jövőre is ebben a korosztályban, a többiek feljebb lépnek.

A junior vébén még ott lesz Dórival a mestere | Fotó: Mán László

- El kell mondanom, hogy ez volt az utolsó sajtótájékoztató, amin megjelent, mert a világbajnokság után abbahagyom. Hetven éves leszek, át kell adnom a helyem a fiataloknak. Ez már más zene és más film, ezt tudomásul kell venne, és hat év közös munka után búcsúzom- lepte meg a résztvevőket Gyula Sándor.

Sitku Ernő még hozzá tette: bízik abban, hogy a tanár úr még átgondolja mindezt, majd Dóri kapott szót.

- Mivel kétszázon szerettem volna jól szerepleni a kiesés megviselt és elrontotta a hangulatomat. Így aztán igazából nem tudtam örülni annak, hogy a százon hetedik lettem, az ötvenen a középdöntőbe jutottam, amik tavaly nem sikerültek. Három válóban úsztam finálét egy ötödik, egy hetedik és egy nyolcadik helyezést értünk el – summázta Dóri.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában